ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Γιατί στα αεροπλάνα κάνει πάντα τόσο κρύο


Η συμβουλή που δίνει πάντα ένας έμπειρος...
αεροπορικός ταξιδιώτης σε έναν πιο άπειρο είναι μια: Εχε κάτι μαζί σου να φορέσεις.

Και αυτό γιατί υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να κρυώσετε όταν βρίσκεστε στο αεροπλάνο, λόγω του κρύου που έχει μέσα στην καμπίνα. Χειμώνα καλοκαίρι. 
Ποιος είναι ο λόγος που η θερμοκρασία είναι πάντα ρυθμισμένη χαμηλά; Η αποφυγή λιποθυμιών. 
Μια αμερικανική μελέτη που εξέτασε τη σχέση μεταξύ της λιποθυμίας και της πίεσης αλλά και της θερμοκρασίας της καμπίνας του αεροσκάφους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιβάτες είναι πιο πιθανό να λιποθυμήσουν στον.. αέρα, σε σχέση με το έδαφος, λόγω της υποξίας, της ιατρικής κατάστασης που συμβαίνει στο σώμα όταν δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο. 
Η μελέτη διαπίστωσε ότι «η υψηλή πίεση στην καμπίνα μπορεί να προκαλέσει πιο έντονα αυτή την αντίδραση». 
Ετσι, όταν στην καμπίνα υπάρχει αρκετή ζέστη είναι πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω οι πιθανότητες να λιποθυμήσουν κάποιοι επιβάτες. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία σώματος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να έχουν μια πιο... δροσερή καμπίνα και μερικοί επιβάτες να κρυολογούν, παρά κάποιος να λιποθυμήσει. 
Αν τύχει να ταξιδεύετε με ένα καινούριο αεροπλάνο, πάντως, τότε θα είστε λίγο πιο τυχεροί καθώς είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία της καμπίνας με μεγαλύτερη ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση σε κάθε ταξίδι με αεροπλάνο είναι καλό να έχετε μαζί σας και ένα πανωφόρι. 
Πηγή: iefimerida.gr


Πηγή: http://ift.tt/2udmlBF
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top