ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, μετά την ολοκλήρωση των έργων της ηλεκτροκίνησης στο Κεντρικό Σταθμό Αθηνών (Σταθμό Λαρίσης).

Οι αλλαγές αλλάζουν τα δεδομένα στις μετακινήσεις από Κιάτο προς Αεροδρόμιο, αφού οι επιβάτες θα αναγκάζονται πλέον να μεταβιβάζονται σε άλλο συρμό στο σταθμό “Αχαρνές”.

Με τα νεα δεδομένα ευνοούνται οι επιβάτες από τον Σταθμό Αθήνας (Λαρίσης) προς αεροδρόμιο και προς Κιάτο, αλλά αναγκάζουν σε ταλαιπωρία αυτούς που ταξιδεύουν απευθείας από Κιάτο (κατ επεκταση από Πάτρα και Αίγιο), αφού θα πρέπει πλεον να αλλάζουν τρένο.
Οι αλλαγές στα δρομολόγια δεν επηρεάζουν τις ισχύουσες τιμές των εισιτηρίων.

Ειδικότερα, καταργείται η γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο και δημιουργούνται δυο νέες γραμμές, με κεντρικό άξονα/κόμβο την Αθήνα (Σταθμό Λαρίσης):
α) η γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα και β) η γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα.
Επίσης, η Προαστιακή γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς τροποποιείται.
Θα λειτουργεί η γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς (τοπικό δρομολόγιο) και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, με τις δύο γραμμές να έχουν ανταπόκριση στο Σταθμό των Αθηνών.
Αναλυτικά οι νέες προαστιακές γραμμές που θα λειτουργήσουν από 30.07.2017 είναι:

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα:
Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, καθώς και τον Πειραιά, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα. Δρομολόγια θα εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο – ΣΚΑ προκειμένου να υπάρχει σύνδεση με το σιδηροδρομικό άξονα προς Βόρεια Ελλάδα.

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα:
Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Κιάτο με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Κιάτου, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα.
Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν από την γραμμή του Κιάτου προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα θα υπάρχει μετεπιβίβαση στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα:
Η γραμμή θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια με την Χαλκίδα και αντίστροφα. Θα υπάρχουν και ανταποκρίσεις με Αεροδρόμιο για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από το σταθμό του Πειραιά.

Δείτε τον σχετικό χάρτη




Επιπλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει πως από σήμερα, η αμαξοστοιχία 884 Αθήνα - Καλαμπάκα, θα αναχωρεί νωρίτερα, στις 8:20 το πρωί, αντί 8:27 που ισχύει μέχρι τώρα.




"Προσωρινή η ταλαιπωρία" - Δρομολογούνται λεωφορεία


Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τονίζει πως “η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά το έργο μόνιμο και προς όφελος του πολίτη” και ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 δρομολογούνται λεωφορεία από Άνω Λιόσια προς Νερατζιώτισσα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

"Μετά από 15 χρόνια αναμονής και εγκατάλειψης ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Αθήνας αποκτά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Οι συνδέσεις με Κιάτο, Αεροδρόμιο και Χαλκίδα γίνονται απευθείας και ηλεκτροκίνητα και όχι με αλλαγή συρμών και ταλαιπωρία.

Οι παρεχόμενες εφεξής συγκοινωνιακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες στον πολίτη, αλλάζουν σελίδα και μπαίνουν σε ένα νέο σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον και το χρήστη, κεφάλαιο.

Οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου και τον τελικό συντονισμό των συστημάτων, το οποίο στην ολοκλήρωσή του θα προσφέρει άλλου επιπέδου συγκοινωνιακό έργο στον πολίτη, δημιούργησαν, όπως είναι φυσικό, και κάποια προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά στην αναγκαστική, λόγω των απαραίτητων έργων εκσυγχρονισμού και συντονισμού των συστημάτων, προσωρινή μείωση των δρομολογίων από Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα, και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα, ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, δρομολογεί λεωφορεία σύνδεσης του Σταθμού Α. Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία .

Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία κατοίκων, επιβατών και χρηστών, αλλά είναι προσωρινή και για ένα έργο που έχει καθυστερήσει 15 ολόκληρα χρόνια από αδιαφορία και εγκατάλειψη και σήμερα γίνεται πραγματικότητα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα απαιτούμενα έργα στις Αχαρνές αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ΟΣΕ μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να δοθεί η δυνατότητα να πυκνώσουν τα δρομολόγια.
Η προσπάθεια για αναβάθμιση του Προαστιακού και του Σιδηροδρόμου ευρύτερα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Μέσα στο φθινόπωρο η ηλεκτροκίνηση έως και τον Πειραιά θα είναι γεγονός, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων.

Η χώρα ξαναβάζει το Σιδηρόδρομο στη ζωή της. Ένα γρήγορο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο.

Συγχαρητήρια στην ΕΡΓΟΣΕ και σε όλους όσους συνέβαλαν εδώ και 1,5 χρόνο στην επίτευξη του στόχου αυτού και την ανατροπή της εικόνας εγκατάλειψης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών".

newsit.gr


Πηγή: http://ift.tt/2tO1TDN
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top