ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο

Το πάτωμα σου έχει χάσει την παλιά του λάμψη και θα ήθελες του χαρίσεις ένα μικρό φρεσκάρισμα
; Προτού προχωρήσεις στη λύση του επαγγελματικού τριψίματος θα μπορούσες να δοκιμάσεις μόνος/-η σου το γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο.
Για πολλά χρόνια το μωσαϊκό υπήρξε μία δημοφιλέστερες επιλογές της αγοράς για τα πατώματα, όχι μόνο κατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων. Παρότι προσφέρουν ποικίλα πλεονεκτήματα, παρουσιάζουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Αν έχεις προτιμήσει ήδη το μωσαϊκό για το πάτωμα σου, θα πρέπει να το γνωρίζεις ήδη. Το μωσαϊκό τείνει να μαζεύει αρκετή περισσότερη βρωμιά και σκόνη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πατώματα. Αν θέλεις να το διατηρείς στην εντέλεια θα πρέπει να το καθαρίζεις τακτικά και να το λειαίνεις ώστε να δείχνει σαν καινούργιο.
Πώς θα το επιτύχεις χωρίς να προβείς σε περιττά έξοδα; Οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας μοιράστηκαν μαζί μας τις συμβουλές τους για να κάνεις γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο και να δεις το πάτωμα σου να λάμπει ξανά!

Πώς θα κάνεις το μωσαϊκό σου να λάμπει με φυσικό τρόπο;

1. Επιλογή σωστού καθαριστικού

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξεις στο γυάλισμα του μωσαϊκού σου είναι το καθαριστικό που θα επιλέξεις. Το λευκό ξύδι, η χλωρίνη και άλλα όξινα καθαριστικά μπορεί να λειτουργούν φανταστικά σε πολλές επιφάνειες του σπιτιού. Για το μωσαϊκό, όμως, οι συνέπειες ενδέχεται να είναι καταστροφικές. Τα όξινα υλικά κινδυνεύουν να διαβρώσουν το μάρμαρο ή να μειώσουν τη λάμψη του. Τότε το επαγγελματικό τρίψιμο και γυάλισμα μωσαϊκού θα είναι μονόδρομος.

2. Άμεση αντιμετώπιση λεκέδων στο μωσαϊκό

Όπως τα όξινα καθαριστικά έτσι και οι όξινοι λεκέδες είναι πολύ πιθανό να αφήσουν μόνιμα σημάδια στο πάτωμα του σπιτιού σου. Ποιο είναι το μυστικό για να το καθαρίσεις; Δράσε άμεσα! Μόλις δεις τον λεκέ να πέφτει στο μωσαϊκό αραίωσε τον με λίγο νερό και στη συνέχεια καθάρισε τον με ένα πολύ μαλακό σφουγγάρι. Προτίμησε ένα απλό απορρυπαντικό πιάτων ή ένα ειδικό ουδέτερο και ρίξε ελάχιστο στο νερό για να το περάσεις στη συνέχεια με σφουγγάρι.

Μία καλή λύση για τα πιο “επικίνδυνα” σημεία είναι να τα καλύψεις με ένα χαλί. Ειδικά στην κουζίνα που είναι πολύ πιθανό να συμβούν ατυχήματα με το φαγητό τα χαλιά μπορούν να σε σώσουν.

3. Εξαφάνιση παλιών λεκέδων

Με σαπούνι Μασσαλίας & νερό

Εκτός από τους λεκέδες της στιγμής εξαιρετικά πιθανό να έχουν μείνει μικρά ή μεγάλα σημάδια που δεν καθαρίζουν εύκολα με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη μέθοδος για γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο είναι το σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη. Ανάμιξε το με νερό για να πλύνεις τη μαρμάρινη επιφάνεια. Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-ή με το ξέβγαλμα. Πρέπει να το τρίψεις καλά με ένα μαλακό πανί ώστε να μην θαμπώσει και χάσει τη λάμψη του.

Με μαγειρική σόδα & νερό

Σε περίπτωση που ο λεκές είναι πιο δύσκολος απ’ ότι νόμιζες μπορείς να προχωρήσεις στο δεύτερο πλάνο. Θα χρειαστείς ένα μαλακό πανί ή μία πετσέτα, μαγειρική σόδα και νερό. Άπλωσε τη μαγειρική σόδα στο σημείο που θέλεις να καθαρίσεις και στη συνέχεια τρίψε την με ένα μαλακό πανί. Ξέβγαλε την επιφάνεια με νερό και στη συνέχεια καθάρισε την με μία πετσέτα.

4. Γυάλισμα Μωσαϊκού

Η καλύτερη μέθοδος για να κάνεις το μωσαϊκό σου να μοιάζει με καινούργιο είναι η κρυσταλλοποίηση. Οι παραπάνω φυσικοί τρόποι σαφώς θα δώσουν πίσω στο πάτωμα σου ένα κομμάτι από τη χαμένη του λάμψη. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φαινόμενο του καθρέφτη που χαρίζει στο μωσαϊκό η κρυσταλλοποίηση. Το πάτωμα γίνεται τόσο γυαλιστερό που κυριολεκτικά μπορείς να δεις το είδωλο σου μέσα του.  

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος των τελευταίων ετών γίνεται με δίσκους συνθετικών διαμαντιών υψηλής αντοχής. Έτσι το γυάλισμα του μωσαϊκού γίνεται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, χωρίς να δημιουργείται σκόνη. Επιπλέον η κρυσταλλοποίηση εξασφαλίζει την αντοχή του γυαλίσματος, αυξάνοντας παράλληλα τη σκληρότητα της επιφάνειας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το πάτωμα γίνεται πιο ανθεκτικό απέναντι στη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η διάρκεια ζωής του. 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top