ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τη σύμβαση του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ»  υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και ο ανάδοχος που προέκυψε από το διαγωνισμό...

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε δύο Αθλητικά Κέντρα τα οποία βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες των Ιωαννίνων– της Κιάφας και της Καλούτσιανης – που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με το Δήμο Ιωαννιτών να επιδιώκει να μετατραπούν σε σημαντικούς αθλητικούς πυρήνες της πόλης, τους οποίους θα  χαίρονται όσοι θέλουν να αθληθούν.

Αθλητικό Κέντρο Καλούτσιανης

Το Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης βρίσκεται επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, απέναντι από το ΚΕΠΑΒΙ, καταλαμβάνει χώρο 3.945 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει σήμερα τρία εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, τα οποία είναι σε κακή λειτουργική κατάσταση, και ένα παράπηγμα από λαμαρίνες που καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χώρου, στον οποίο θα γίνουν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του, προτείνοντας την κατασκευή δύο νέων εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τη δημιουργία μίας νέας πίστας skate.

Προβλέπεται –μεταξύ των άλλων εργασιών– να καθαιρεθούν οι υπάρχουσες περιφράξεις, να γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, να καθαιρεθεί το παράπηγμα από λαμαρίνες και στη θέση τους να κατασκευαστούν τα δύο νέα γήπεδα μπάσκετ με τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου και μία πίστα skate park.

Αθλητικό Κέντρο Κιάφας

Το αθλητικό κέντρο Κιάφας βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας, καταλαμβάνει χώρο 6.380 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δυο εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικά κτίριο με αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση, παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές.
Η μελέτη του έργου προβλέπει την αποξήλωση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων καλαθοσφαίρισης με την αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και την τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου basket και νέων μπασκετών, καθώς και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου.

Και ηλεκτροφωτισμός
Στα δύο αθλητικά κέντρα προβλέπεται η τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση 14 ιστών ύψους 9 μέτρων, όπου θα χρησιμοποιηθούν διπλοί προβολείς LED.
Έτσι, οι χώροι θα είναι λειτουργικοί και για άθληση κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ με τη φωταγώγηση θα ενισχυθεί η σχέση των νέων με τον κοινόχρηστο χώρο και θα δημιουργηθούν συνθήκες για να αποτραπούν τυχόν βανδαλισμοί.

Δίκτυο ποιοτικών αθλητικών χώρων
«Με την υπογραφή της σύμβασης για τα δύο αθλητικά κέντρα σε Καλούτσιανη και Κιάφα ενισχύονται οι παρεμβάσεις μας σε ανοιχτούς χώρους άθλησης που σκοπό έχουν να αποκτήσουν οι πολίτες πρόσβαση σε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθούν παρεμβάσεις σε αθλητικά κέντρα κι άλλων γειτονιών της πόλης, ενώ σύντομα παραδίδεται και το αθλητικό κέντρο Περάματος.

Δημιουργείται λοιπόν σταδιακά ένα ποιοτικό δίκτυο ανοιχτών χώρων άθλησης για όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2uu8Iyb
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top