ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Για το απίστευτο περιστατικό που έγινε στο Καλλιμάρμαρο και κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου μίλησε η γυναίκα που το
κατέγραψε σε βίντεο και το ανέβασε στο facebook. Η κα Βέρα Καρτάλου μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε όλα όσα έγιναν.

Όπως είπε, ο βίαιος άνδρας είχε τσακωθεί για μια θέση με δυο γυναίκες και τις είχε βρίσει όταν εκείνες του ζήτησαν ευγενικά να κάνει λίγο πιο εκεί για να κάτσουν. «Δύο γυναίκες του ζήτησαν να κάτσει λίγο παραπέρα για να κάτσουν μαζί στην ίδια θέση. Αυτός αρνήθηκε. Μετά όπως εμαθα τις έβρισε πολυ άσχημα», είπε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr.


Συνεχίζοντας την περιγραφή η κα Καρτάλου λέει ότι στη συνέχεια ο κόσμος ξεκίνησε να τον αποδοκιμάζει και ο βίαιος σύζυγος αγριεύτηκε και ήθελε να ζητήσει τα ρέστα. «Σηκώθηκε αυτός πάνω και η γυναίκα του προσπαθούσε εκείνη την στιγμή να τον ηρεμήσει. Του έλεγε: ‘’έλα ηρέμησε, σταμάτα’’. Τοτε την έσπρωξε και άρχισε να την χτυπάει. Ο κόσμος τότε συνέχισε να τον βρίζει και να του λέει να φύγει ζητώντας του τον λόγο για τη συμπεριφορά του», λέει η αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε το περιστατικό.

Όπως λέει μάλιστα μετά το αποτρόπαιο περιστατικό πλησίασε την άτυχη σύζυγό για να την ενημερώσει πως έχει καταγράψει τα πάντα σε βίντεο και την ρώτησε αν θέλει να του κανει μηνυση. «Της είπα πως θα πάω μάρτυρας μαζί της. Ωστοσο ήταν αρνητική», είπε, ενώ πρόσθεσε πως το συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των δυο ανηλίκων παιδιών που παρακολουθούσαν σε κατασταση σοκ το βίαιο ξέσπασμα του πατέρα τους. «Είναι απίστευτο πως δεν υπήρχε κάποιος σεκιούριτι εκεί να τον απομακρύνει», πρόσθεσε.

Αγανάκτηση και θλίψη για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας στο Καλλιμάρμαρο
Παρέμβαση για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο: «Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης!» η γ.γ. Ισότητας των Φύλων αναφέρει:

«Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη της για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία. Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν. 
Άλλωστε η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία.

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες,  με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!»


Πηγή: http://ift.tt/2taidlZ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top