ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πολλά γράφτηκαν για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, με αφορμή τα ματς Ολυμπιακού και Παρτιζάν. Ποια είναι η αλήθεια.


Προτού καλά-καλά, οριστικοποιηθεί το οτι η Παρτιζάν Βελιγραδίου θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον γ` προκριματικό του Champions League κυκλοφόρησαν διάφορα δημοσιεύματα περί "απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών των δύο ομάδων"...

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, η UEFA ούτε Super League είναι, ούτε... Κοντονής! Με λίγα λόγια, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ΔΕΝ απαγορεύει μετακινήσεις οπαδών, αλλά συστήνει το τι πρέπει να γίνει, προτρέπει για την ακρίβεια και κατόπιν, κατά περίσταση, τιμωρεί!

Ας το κάνουμε όμως πιο συγκεκριμένο...

Την περσινή σεζόν η Παρτιζάν λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της στο ματς με την πολωνική Ζαγκλέμπιε στον β` προκριματικό του Europa τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο και "απαγόρευση μετακίνησης" οπαδών της σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι της, αυτό δηλαδή που έγινε χτες στην Ποντγκόριτσα με την Μπούντουτσνοστ.

Τι σημαίνει όμως «απαγόρευση» (τιμωρία);

Οτι η Παρτιζάν ΔΕΝ πήρε τα προβλεπόμενα ΣΕ ΚΑΘΕ ευρωπαϊκό ματς εισιτήρια που της αναλογούσαν για να τα διαθέσει στους οπαδούς της, δηλαδή το 5% των εισιτηρίων. Συνεπώς, δεν οργάνωσε η ίδια καμία εκδρομή οπαδών της, δεν είχε τέτοια ευθύνη.

Το ζήτημα είναι όμως οτι πάνω από 700 (άλλοι λένε και 1000) φίλαθλοι της, ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ βρέθηκαν στην Ποντγκόριτσα την Τρίτη το βράδυ (από Μαυροβούνιο, ακόμη και από Βοσνία), για τους οποίους φυσικά η επίσημη Παρτιζάν δεν είχε καμία σχέση – ευθύνη.

Επομένως, τι σημαίνει πρακτικά απαγόρευση για τα δύο ματς του Ολυμπιακού με τους Σέρβους;

Σημαίνει οτι ΔΕΝ θα διατεθούν τα εισιτήρια που θα πάρουν οι δυο ομάδες στους οπαδούς τους για τα αντίστοιχα εκτός έδρας ματς. Αυτό όμως δεν απαγορεύεται από την UEFA, συστήνεται (και μάλιστα ανεπίσημα) και οι ομάδες «υπακούουν».

Πηγή: sportdog.gr


Πηγή: http://ift.tt/2uHNhKa
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top