ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ένα σχόλιο στο Facebook ήταν υπεραρκετό για να χάσει τη δουλειά της η Αντζελα Γκίμπινς η οποία είχε υψηλή θέση στο βρετανικό συμβούλιο.


Η Γκίμπινς σχολίασε ένα meme που αφορούσε τον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ και τον αποκαλούσε «γ@μημεν@ χοντροκέφαλο».

Το σχόλιο ήταν σε φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει για μια σειρά γραμματοσήμων για τα 90α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

«"Λευκό προνόμιο": αυτό το κολακευτικό χαμόγελο είναι η έμφυτη γνώση για μία ζωή βασιλική, πλούσια, ευνοημένη και δεν θα γνωρίσει ποτέ δυσκολίες ή κακουχίες. Ας βρούμε φωτογραφίες των παιδιών των Σύρων προσφύγων και να δούμε αν τα χαμόγελα είναι ίδια», έγραψε κάτω από τη δημοσίευση η Γκίμπινς.

«Παραμένω πιστή στις σοσιαλιστικές, αθεϊστικές και δημοκρατικές μου απόψεις. Δεν πιστεύω ότι η Βασιλική Οικογένεια έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία, τουλάχιστον όταν ζει με δημόσιο χρήμα. Αυτό είναι προνόμιο και πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε σε νέο σχόλιο.

Αυτό προκάλεσε τεράστιο σάλο στη Βρετανία και έγινε θέμα σε κεντρικά δελτία ειδήσεων της χώρας. Στο Facebook δημιουργήθηκαν σελίδες που ζητούσαν την παραίτηση της Γκίμπινς, η οποία, όπως υποστήριζαν, έκανε απαράδεκτα σχόλια περί «λευκών προνομίων».

Η Γκίμπινς κατέθεσε μήνυση κατά του βρετανικού συμβουλίου για διάκριση σε βάρος της, υπογραμμίζοντας πως γνώριζε τις δημοκρατικές της απόψεις.

Πηγή: iefimerida


Πηγή: http://ift.tt/2tC7yz6
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top