ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Το πρόβλημα με τα ξύλινα πατώματα τους καλοκαιρινούς μήνες!


Δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθούμε να βλέπουμε όμορφα ξύλινα πατώματα και πολλοί είναι...

εκείνοι που τα θέλουν στα σπίτια τους.

Μπορεί να είναι επιρρεπή σε γρατζουνιές και γδαρσίματα, μπορεί να είναι πιο δύσκολα στο καθάρισμα αλλά είναι τόσο όμορφα που τα προτιμάμε και θα τα προτιμάμε πάντα.

Υπάρχει, όμως, ακόμα ένα θεματάκι που αφορά τα ξύλινα πατώματά σας και ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως το ξύλινο πάτωμα και η υγρασία δεν πάνε ποτέ μαζί.

Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, αυξάνεται και η υγρασία, ο ήλιος κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του μέσα στο σπίτι σας και όλα αυτά μαζί μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό ή και αλλίωση του ξύλου.

Ποια είναι, όμως τα καλά νέα; Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν και να αποφευχθούν. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να το πετύχετε.

Κρατατε αναμμένο το κλιματιστικό

Όταν η ζέστη είναι πολύ έντονη καλό είναι να έχετε αναμμένο το κλιματιστικό σας για να μην γίνει ζημιά στο ξύλινο πάτωμά σας. Χωρίς κλιματιστικό τα επίπεδα υγρασίας ανεβαίνουν πάνω από το 60%.

Αγοράστε έναν αφυγραντήρα

Αν μένετε σε περιοχή με μεγάλη υγρασία τότε για να διατηρήσετε τα πατώματά σας “υγιή” θα χρειαστείτε έναν αφυγραντήρα.

Προστατεύστε τα πατώματά σας από τον ήλιο

Γνωρίζατε πως μερικοί τύποι ξύλου “αγαπούν” την έκθεση στον ήλιο; Σε αντίθεση, όμως, με την επιδερμίδα σας η υπερβολική έκθεση θα ξεθωριάσει το χρώμα του ξύλου σας. Για να το αποτρέψετε αυτό κρατάτε τα πατζούρια και τις κουρτίνες σας κλειστές όταν λείπετε από το σπίτι.

Περπατάτε ξυπόλητοι

Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να κάνουν το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα φθείρετε τα ξύλινα πατώματά σας με τα παπούτσια σας.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2td3Yso
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top