ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ένα ζευγάρι νεόνυμφων στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν εναποθέσει μεγάλο μέρος των ελπίδων τους στα θεία, καθώς η κόρη τους ηλικίας 3 εβδομάδων αγωνίζεται για τη ζωή της μετά τη προσβολή από έναν θανάσιμο ιό που πιστεύεται ότι προήλθε από ένα απλό φιλί.

Οι Nicole και Shane Sifrit καλωσόρισαν τη μικρή Mariana την 1η Ιουλίου. Μια εβδομάδα αργότερα – δύο ώρες μετά το γάμο του ζευγαριού – παρατήρησαν ότι το κορίτσι δεν έτρωγε και δεν θα ξυπνούσε. «Είναι τρομακτικό» δήλωσε η Nicole Sifrit στην WQAD του CNN. «Είχε σταματήσει να αναπνέει και όλα τα όργανα της άρχισαν να δυσλειτουργούν».
Nicole and Shane Sifrit welcomed daughter Mariana on July 1; a week later, the baby was fighting for life.
Σύμφωνα με το WQAD, το ζευγάρι εγκατέλειψε την εκδήλωση του γάμου τους αρκετά νωρίς για να μεταφέρει το βρέφος σε Παιδιατρική Κλινική, όπου έμαθαν ότι είχε κολλήσει τον ιό της μηνιγγίτιδας HSV-1, που προκλήθηκε από τον ιό του έρπητα – τον ίδιο ιό που προκαλεί κρυολογήματα.
Η μηνιγγίτιδα του έρπητα μπορεί να προκληθεί από βακτηρίδια, μύκητες ή άλλα είδη μικροβίων και μπορεί να εξαπλωθεί μέσω σεξουαλικής επαφής ή από τη γυναίκα στο μωρό της κατά τη διάρκεια του τοκετού, σύμφωνα με τους γιατρούς.
Οι γονείς της Mariana βγήκαν «αρνητικοί» στις εξετάσεις για τον ιό, όπως είπαν, υποδηλώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να οφείλεται σε άλλα άτομα που επισκέφτηκαν το παιδί.
Mariana's parents are clinging to hope as she battles life-threatening meningitis.
«Την άγγιζαν και έπειτα εκείνη άγγιξε το στόμα της με το χέρι της», εξήγησε ο πατέρας. «Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς πώς πιάστηκε ο ιός, αλλά είναι σημαντικό οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί όταν αφήνουν κάποιον να χειρίζεται τα μωρά τους».
Η Tanya Altmann, παιδίατρος στην Παιδιατρική της Calabasas στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι «οι πρώτοι δύο μήνες μετά την γέννηση ενός παιδιού είναι πολύ κρίσιμοι, καθώς ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια στα νεογέννητα». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γονείς συμβουλεύονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους πρώτους μήνες.
Ο Sifrit είπε στο CNN ότι η Mariana μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Children’s Hospital στην πόλη της Αϊόβα στις 10 Ιουλίου όταν η κατάσταση της επιδεινώθηκε. Από την Κυριακή «προσπαθούν να διατηρήσουν το μωρό σταθερό» και οι γιατροί «κάνουν αιμοκάθαρση για να αποβάλουν το υγρό από το σώμα».
Η μητέρα προσεύχεται ότι το «ήπαρ της κόρης του θα αρχίσει να αυτοθεραπεύεται και ότι τα όργανα γύρω από την καρδιά της δεν θα επιτρέψουν τη διαρροή οξυγόνου, που μπορεί να αποβεί μοιραία».
Οι γιατροί προειδοποίησαν ότι, λόγω της βλάβης που προκάλεσε ο ιός, αν το βρέφος επιβιώσει, μπορεί να έχει μακροχρόνια προβλήματα με τον εγκέφαλο, το συκώτι και τα νεφρά. Η Mariana αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.
Πηγή: CNN
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top