ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0



Πώς θα αποχωρείς από παντού και πάντα σαν κύριοςΩραία. Πήγες εκεί που έπρεπε να πας. Τώρα όμως πέρασε κάπως η ώρα και θέλεις απλά να εξαφανιστείς...


Πώς θα το κάνεις όμως χωρίς να εκτεθείς; Θέλει σίγουρα τρόπο για να το κάνεις σωστά. Δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι η τελευταία εντύπωση είναι εξίσου σημαντική με την πρώτη. Είναι η τελευταία εικόνα που θα έχουν από σένα, μέχρι να σε ξαναδούν, αυτή θα θυμούνται, αυτή θα χαρακτηρίσει την παρουσία σου.

Παρακάτω θα βρεις κάποια tips που αφενός θα σε βγάλουν από την όποια δύσκολη θέση μπήκες και από αφετέρου θα σε κάνουν να φεύγεις πάντα σαν κύριος με Κ κεφαλαίο.

Πρέπει να ξέρεις πότε να φύγεις

Έτσι είναι οι υποχρεώσεις. Γιατί ακόμη κι αν το πάρτι είναι σκέτη καταστροφή πρέπει να καθίσεις για κάποια ώρα. Σε ένα τραπέζι για φαγητό πρέπει να μείνεις τουλάχιστον μέχρι να βγει ο καφές ή το γλυκό. Διαφορετικά, αν έχεις σοβαρό λόγο που δεν σου επιτρέπει να μείνεις αρκετά το λες εξαρχής στον οικοδεσπότη.

Σήκω όρθιος
Οι περισσότεροι όταν νιώθουν πως ήρθε η ώρα να φύγουν από κάπου α) αρχίζουν να στριφογυρίζουν στην καρέκλα τους λέγοντας το κλασικό «σαν να πέρασε η ώρα», β) κοιτάζουν συνεχώς το ρολόι τους, γ) παίζουν με το κινητό τους. Αν θες να φύγεις, δείξε αποφασισμένος και απλά σήκω. Πες ότι πρέπει να πηγαίνεις, χωρίς να ψάχνεις για δικαιολογίες. 


Προτού φύγεις όμως μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Περίμενε μέχρι να υπάρξει μια μικρή παύση στη συζήτηση γύρω σου και πες μια σύντομη ιστορία, όσο πιο διασκεδαστικά μπορείς. Καθώς μιλάς μπορείς να σηκωθείς και να αρχίσεις να ντύνεσαι. Προς το τέλος πλησίασε τον οικοδεσπότη, χαιρέτα και ξέρεις τον δρόμο.

Άπλωσε το χέρι σου να χαιρετίσεις
Ωραία, σηκώθηκες.Η στιγμή είναι κρίσιμη γιατί αν δεν κινηθείς προς την πόρτα, υπάρχει το εφιαλτικό (για σένα) σενάριο που θέλει τον οικοδεσπότη και άλλους καλεσμένους να προσπαθούν ή θέλουν να σε πείσουν (και τελικά να σε αναγκάσουν) να μείνεις για λίγο ακόμα. Σηκώνεσαι,, τείνεις το χέρι σου για μια εγκάρδια χειραψία προς τον οικοδεσπότη, δίνεις ένα φιλί στο μάγουλο αν πρόκειται για γυναίκα και φεύγεις.

Πες «ευχαριστώ» και «αντίο»
Καθώς σφίγγετε τα χέρια, κοιτάς στα μάτια τον οικοδεσπότη και τον ευχαριστείς για τη φιλοξενία. Μπορείς να κάνεις ένα ωραίο κομπλιμέντο για κάτι συγκεκριμένο που σου άρεσε. Πες «αντίο», «καλό βράδυ», χαιρέτισε τους υπολοίπους.


Μάζεψε τα πράγματά σου
Σιγουρέψου ότι πήρες όλα τα πράγματα, δικά σου και της συνοδού σου, και αν ξέχασες κάτι που δεν είναι τόσο σημαντικό το παίρνεις την επομένη ημέρα.

Περπάτα με αυτοπεποίθηση προς την πόρτα
Άπαξ και πήρες την απόφαση να φύγεις προχώρα με σταθερό βήμα και αυτοπεποίθηση προς την πόρτα. Μην κοντοστέκεσαι μπροστά από αντικείμενα που μπορεί να ανοίξουν νέα συζήτηση, γιατί το πιθανότερο είναι ότι πάλι δε θα σε αφήνουν να φύγεις.

Άνοιξε την πόρτα
Έχεις φτάσει στην έξοδο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το σενάριο μιας ανεπιθύμητης συζήτησης. Ένας καλός οικοδεσπότης θα σου ανοίξει την πόρτα και θα σε κοιτάζει καθώς φεύγεις. Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο ίσως δεν το κατέχουν το θέμα ή μπορεί απλά να ξεχαστούν. Αν, λοιπόν, δεν σου ανοίξει την πόρτα το κάνεις μόνος σου.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2tgi3We
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top