ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Φορολογικό «σαφάρι» στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τα «λουκέτα» και τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή, κυρίως σε μπαρ και εστιατόρια που δεν κόβουν αποδείξεις, ύστερα από εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν 40.000 έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα, με περίπου 14.500 ελέγχους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στα νησιά του Αιγαίου (στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγαίο-Αργοσαρωνικός»).

Οι έλεγχοι έχουν εντοπίσει ήδη πλήθος παραβάσεων με τον διοικητή της ΑΑΔΕ να εκτιμά ότι πανελλαδικά η παραβατικότητα φτάνει στο 20%-40%.

Ενδεικτικά, τις προηγούμενες μέρες, σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες. Για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.
Σε μπαρ στη Μύκονο ελεγκτές υποδύθηκαν τους πελάτες και σε έλεγχο 15 τραπεζιών δεν βρήκαν ούτε μια απόδειξη, με αποτέλεσμα να βάλουν 48ωρο «λουκέτο» και να επιβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα. Στη Σέριφο ζευγάρι ελεγκτών πήγαν για ποτό σε μπαρ-εστιατόριο αλλά ενώ πήραν ό,τι παρήγγειλαν οι υπεύθυνοι «ξέχασαν» να τους δώσουν τις αντίστοιχες αποδείξεις με αποτέλεσμα να μπει και σε αυτή την περίπτωση λουκέτο για δύο ημέρες.
Στη Νάξο ελεγκτές υποδυόμενοι τους τουρίστες μπήκαν σε φούρνο και αγόρασαν ψωμιά, τυρόπιτες, γάλατα και άλλα προϊόντα χωρίς να λάβουν καμία απόδειξη με αποτέλεσμα κι εκεί το «λουκέτο».


Πηγή: http://ift.tt/2tXQ9Sr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top