ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

 Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται τη σεξουαλική ευχαρίστηση;


Ένα από τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής ψυχολογικής εταιρείας με θέμα την ψυχολογία των γυναικών είναι ότι συχνά αυτές προσποιούνται τη σεξουαλική ευχαρίστηση προκειμένου να επισπεύσουν μια μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.


Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι πολλές γυναίκες προσποιούνταν οργασμό με θετική πρόθεση, όπως για παράδειγμα την ανάδειξη της ευχαρίστησης στο πλαίσιο της σεξουαλικής εμπειρίας και την ενίσχυση της δικής τους διέγερσης, υπήρχαν όμως και οι γυναίκες που ανέφεραν την προσποίηση οργασμού στο πλαίσιο της ανεπιθύμητης και μη ικανοποιητικής σεξουαλικής επαφής με σκοπό τον ταχύτερο τερματισμό της.

Στη μελέτη συμμετείχαν 15 γυναίκες, ηλικίας 19-28, που ήταν σεξουαλικά ενεργές για έναν χρόνο τουλάχιστον και οι οποίες ρωτήθηκαν σχετικά με την προσποίηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Πάρα το γεγονός ότι τους ζητήθηκε να μιλήσουν μόνο για εμπειρίες στις οποίες η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική, όλες μίλησαν για μια προβληματική σεξουαλική εμπειρία. 


Η ανάλυση των απαντήσεων είχε σκοπό να εξετάσει το πώς οι γυναίκες διαπραγματεύονται κι εκτιμούν το προβληματικό σεξ σε συνάρτηση με την προσποίηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης και του οργασμού.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι γυναίκες δεν χρησιμοποιούσαν όρους όπως βιασμός ή σεξουαλικός εξαναγκασμός όταν αναφέρονταν στις προβληματικές τους εμπειρίες, αν και από τις περιγραφές σε πολλές περιπτώσεις οι εμπειρίες θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως τέτοιες. 


Αντιθέτως, αναφέρονταν στις μη επιθυμητές σεξουαλικές εμπειρίες με έμμεσο τρόπο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, μια γυναίκα να αναφερθεί με τον όρο «κακό σεξ» σε μια εμπειρία που ήταν ανεπιθύμητη και δυσάρεστη.

Σύμφωνα με τη μελέτη λοιπόν, πολύ συχνά οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό για να τερματίσουν μια ανεπιθύμητη, μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως υπό το φως των ευρημάτων αυτών η προσποίηση οργασμού είναι τόσο προβληματική όσο και βοηθητική, καθώς αποτελεί για κάποιες γυναίκες μια χρήσιμη στρατηγική ανάκτησης μερικού ελέγχου στο πλαίσιο μιας ανεπιθύμητης σεξουαλικής πράξης. 


Τονίζουν, βέβαια, ότι δεν κρίνουν την πράξη της προσποίησης σε ατομικό επίπεδο, αλλά θέλουν να αναδείξουν με κάποιο τρόπο την προβληματική αυτή εμπειρία των γυναικών που τους μίλησαν, πάρα τη δυσκολία της γλώσσας να την ονομάσει και να την περιγράψει.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Πηγή: zougla.gr


Πηγή: http://ift.tt/2tMSyNq
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top