ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Με ανάμεικτους ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα καλά νέα...

έρχονται από το πεδίο εργασιών διάνοιξης της σήραγγας. Ο Μετροπόντικας Ιππόδαμος δείχνει να έχει φορτσάρει και έχει διανύσει 720 μέτρα από το σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ οδεύοντας στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές σε μία ημέρα διάνοιξε 18 μέτρα, νούμερο που αφήσει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

Τώρα, απομένουν περίπου 300 μέτρα μέχρι να φτάσει στον σταθμό, όπου ως γνωστόν δεν έχει ξεκινήσει η διάνοιξη και ο Μετροπόντικας θα περάσει χωρίς να σταματήσει, κυρίως για λόγους ασφαλείας. Κρίσιμα θεωρούνται 200-300 μέτρα στην περιοχή του σταθμού, όπου αναμένεται το υπέδαφος να είναι πιο "λασπώδες" λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα, στην πραγματικότητα λόγω των προσχώσεων που έχουν γίνει.

Το σημαντικό είναι πως το νέο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ολοκλήρωση της διάνοιξης όλης της επέκτασης (μέχρι το Φρέαρ Δηληγιάννη όπου θα βγει το ΤΒΜ) μέχρι το τέλος του έτους παραμένει σταθερό. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης θα αποτελέσει ένα μεγάλο άλμα για το έργο που δυστυχώς παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις τουλάχιστον στους 3 σταθμούς που είναι στα διοικητικά όρια του Πειραιά.

Τώρα, η πρόοδος των σταθμών προχωρά σχετικά καλά αλλά με πιο αργούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι θα χρειαστει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παράδοσης των 3 πρώτων σταθμών ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ εντός του 2019.

Οι εργασίες επιδομής έχουν ξεκινήσει όσον αφορά τις προπαρασκευαστικές εργασίες και η τοποθέτηση γραμμών θα εξαρτηθεί από την πορεία ολοκλήρωσης της σήραγγας και των σταθμών, αλλά μία πρώτη εκτίμηση είναι να ξεκινήσει εντός του 2017.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τα μεγαλύτερα θέματα στην πορεία του έργου εντοπίζονται στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Μετά το πέρασμα του Μετροπόντικα αναμένεται να ξεκινήσουν με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις οι εργασίες εκσκαφής. Προς το παρόν ο χρόνος έναρξης έχει προσδιορτιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σημαντικό στοιχείο είναι να έχει έρθει η παρτίδα των αντιρήδων που απαιτείται για να αντιστηριθούν τα τοιχώματα.

Στο θέμα της έρευνας της ΤΕΝΞ για τυχόν εύρεση άλλων βομβών από το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο ευτυχώς δεν έχει προκύψει κάτι και η ομάδα το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσει την αποστολή της. Πάντως κατά τη διάρκεια της εκσκαφής θα υπάρχει παρουσία της απλά για να εξασφαλίσει όλα τα ενδεχόμενα.

Τώρα, η παράδοση των τριών σταθμών ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ παραμένει άγνωστη όσο η διάνοιξη του σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑ παραμένει θεωρητική. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας μαζί με την ολοκλήρωση της εκσκαφής του σταθμού είναι τελικά αυτή που θα κρίνει το πότε αυτοί οι 3 σταθμοί θα μπορέσουν να δοθούν σε λειτουργία, με μία πρώτη εκτίμηση για το 2021 να φαίνεται σχετικά ασφαλής, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.
Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2uFRYnd
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top