ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μετά τα παντοπωλεία, τα μπακάλικα και τα συνοικιακά καταστήματα...

το «τεφτέρι» επιστρέφει δυναμικά και στα φαρμακεία, καθώς όλο και περισσότεροι Κρητικοί, που δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος της συμμετοχή τους, ζητούν φάρμακα με πίστωση και… ευκολίες πληρωμής.

«Μετά τις 15 του μηνός και μέχρι να πληρωθούν ξανά οι συνταξιούχοι, τα… δανεικά φάρμακα αντιστοιχούν περίπου στο 80% των σκευασμάτων που »χτυπάμε» στην ταμειακή μηχανή. Κόβουμε, για παράδειγμα, αποδείξεις συνολικής αξίας 500 ευρώ και στο ταμείο μας μπαίνουν μόνο τα 100. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στο »τεφτέρι»» λέει στο cretapost ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ιωάννης Τσικανδηλάκης.

Πολλές φορές οι φαρμακοποιοί μένουν… εκτεθειμένοι

Τους τελευταίους μήνες, το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι φαρμακοποιοί μένουν εκτεθειμένοι, καθώς οι πελάτες δεν καταφέρνουν τελικά να συγκεντρώσουν τα χρήματα που οφείλουν ή απλώς… ξεχνούν να περάσουν από το ταμείο, για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Η κατάσταση, πλέον, έχει ξεφύγει. Πριν από τέσσερα – πέντε χρόνια, που είχαμε τα πρώτα κρούσματα σε περίοδο κρίσης, δίναμε φάρμακα στον κόσμο και παίρναμε τα χρήματά μας μέσα λίγες ημέρες. Τώρα, εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με κίνδυνο να μην πληρωθούμε ποτέ. Ο άνεργος, ο άπορος, ο ηλικιωμένος που είδε την σύνταξή του να μειώνεται κατά 50% – 60%, πώς θα πληρώσει; Και πώς θα τον αφήσεις χωρίς φάρμακα, ειδικά όταν είναι ένας σταθερός πελάτης, ένας άνθρωπος που γνωρίζεις χρόνια; Υπάρχουν επίσης και κάποιοι – λίγοι, ευτυχώς – που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του φαρμακοποιού, κάνουν την δουλειά τους και… εξαφανίζονται. Συμβαίνουν και αυτά» αναφέρει ο κ. Τσικανδηλάκης.

Σε… δόσεις πληρώνουν τα φάρμακα και στα Χανιά

Το «τεφτέρι»… ζει και βασιλεύει και στα φαρμακεία των Χανίων, όπου αρκετοί ασφαλισμένοι εξοφλούν τα φάρμακά τους σε μηνιαίες δόσεις.

«Υπάρχουν πελάτες που δίνουν πέντε ή δέκα ευρώ, ως »έναντι» και πληρώνουν τα υπόλοιπα σε δύο – τρεις μήνες. Το πρόβλημα εντείνεται συνεχώς και όσο ροκανίζεται το εισόδημα των πολιτών, τόσο θα μειώνεται και η ρευστότητα των φαρμακείων. Όταν περιμένεις 90 ημέρες για να πάρεις τα χρήματά σου για τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ και επτά – οκτώ μήνες για τα αναλώσιμα, η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για τα φάρμακα, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση» εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Εμμανουήλ Κατσαράκης.
Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2vqW2Wg
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top