ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

8 λόγοι για να μείνεις στην Αθήνα το καλοκαίρι...


Ξεμείνατε στην πόλη και αυτό το καλοκαίρι;...


Δεν έχει καμία σημασία γιατί η Αθήνα τον Ιούλιο και ιδιαίτερα τον Αύγουστο είναι μια πανέμορφη πόλη που μπορούν να χαρούν όλοι. Ακολουθούν μερικοί λόγοι από τους οποίους δεν πειράζει αν ξεμείνετε στην πόλη μας και δεν λιαστείτε στην παραλία κάποιου νησιού:

1. Η άδεια πόλη. Σε μία πόλη εκατομμυρίων κατοίκων όπως η Αθήνα οι ευκαιρίες για να μη νιώθεις σαν σαρδέλα σε κονσερβοκούτι είναι ελάχιστες και δίδονται κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες. Γιατί να χάσουμε αυτή την ευκαιρία.

2. Οι πισίνες. Από το Semiramis στα Βόρεια μέχρι το Hilton στο κέντρο και τα λοιπά υπέροχα ξενοδοχεία της πόλης, οι πισίνες είναι η όαση δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες και φείδονται σε ενοχλήσεις τύπου ρακέτες και μουσική με σειρήνες που ακούμε σε πολλές παραλίες.

3. Ο εθνικός κήπος. Μη το φοβάσαι το πικ νικ και τις θερμίδες του γιατί τα σωστά finger food δεν παχαίνουν, αλλά ομορφαίνουν. Ο κήπος στην καρδιά της πόλης που συχνά ξεχνάμε την ύπαρξη του είναι η ιδανικό μέρος για να χαλαρώσουμε κάτω από τη σκιά των δέντρων του με φίλους.

4. Η κίνηση. Η μάλλον η έλλειψη αυτής. Κάθε απόσταση εκμηδενίζεται σε σημείο που ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Αθήνα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και μεταφερόμαστε σε κάποιο χωριό της Τοσκάνης που ψάχνεις τα αυτοκίνητα με το σταγονόμετρα.

5. Το Φάληρο. Ή καλύτερα η Φαλιφόρνια. Το ξέρω ότι οι περισσότεροι προτιμάτε τη Γλυφάδα και τα καταστήματα της, αλλά το Φάληρο είναι ό,τι πλησιέστερο έχουμε σε Καλιφόρνια με μία υπέροχη μαρίνα που δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε το καλοκαίρι στο έπακρο με διαφόρων ειδών δραστηριότητες.

6. Οι ποδηλατάδες. Η Αθήνα είναι μια μικρή πόλη και χωρίς υπερβολές μπορείτε να κάνετε ποδήλατο από την Κηφισιά στον Πειραιά με άνεση και να απολαύσετε την πόλη όπως δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορείτε να βιώσετε.

7. Οι ταράτσες. Οι Πορτογάλοι έχουν εμμονή με τη θέα και κάτι ξέρουν. Εμείς, οι Αθηναίοι ξεχνάμε συχνά πυκνά την ομορφιά της πόλης μας όταν μπορούμε να τη δούμε ανάμεσα στα κτίρια που την πνίγουν. Η Αθήνα είναι γεμάτη υπέροχες ταράτσες που προσφέρουν ένα μικρό φαντασιωσικό ταξίδι με τη θέα τους.

8. Το φεγγάρι. Από το Σούνιο μέχρι την Ακρόπολη το καλοκαιρινό φεγγάρι είτε είναι πανσέληνος είτε όχι είναι μια μαγεία που όσες φορές και αν το δεις δεν το χορταίνεις.


Πηγή: http://ift.tt/2ttYNIX
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top