ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο Ιούλιος, δυστυχώς ή ευτυχώς βρίσκεται στα μέσα, ενώ εμείς έχουμε μπει σε καλοκαιρινό mood εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον...

Είναι σχεδόν μαγικό, το πώς η διάθεσή μας αλλάζει το καλοκαίρι, και πόση περισσότερη ενέργεια και όρεξη έχουμε, για να κάνουμε περισσότερα και σίγουρα πιο κουραστικά πράγματα. Εντάξει το καλοκαίρι είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου, κι εμείς ως Έλληνες το ξέρουμε καλά αυτό.

Διότι άλλο να ζεις στην Ελλάδα και άλλο να ζεις στη Σουηδία, που είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Βέβαια, για να μη νομίζετε ότι κι εμείς ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και ροζ, μπορούμε να αντιληφθούμε και όλους εσάς τους κάπως πιο... περίεργους, ανήκουμε στην ίδια κατηγορία, που δεν τα βλέπετε όλα υπέροχα στην εποχή αυτή και που υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που σας βγάζουν εκτός εαυτού, και που ίσως να μη θέλετε να παραδεχτείτε ούτε στον ίδιο σας τον εαυτό. Για ρίξτε μια ματιά παρακάτω, να δούμε αν συμφωνείτε.

1. Πας στο γραφείο στις 8, 9 12 ή τελοσπάντων ό, τι ώρα δουλεύεις, και ανοίγεις τα social media, γιατί και δουλίτσα χωρίς αυτά δε γίνεται. Και τι να δεις; Παντού, όταν λέμε παντού το εννοούμε, φωτογραφίες από παραλίες, με καφέδες, κοκτέιλ, αντηλιακά, ρακέτες, μαυρισμένα κορμιά, τις κλασικές selfies με τις κοιλίτσες και τα μπουτάκια-έλεος- και γενικότερα μία αίσθηση ότι μόνο εσύ δουλεύεις! Μα πραγματικά, στην Ελλάδα της κρίσης, πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο πολλοί που πηγαίνουν καθημερινά σε παραλίες αντί να δουλεύουν ή να κλαίνε την μοίρα τους που δεν έχουν δουλειά; Πρώτο εγκεφαλικό!

2. Και πάνω που βάζεις το κλειδί στην πόρτα, έπειτα από μία κουραστική μέρα ση δουλειά, στην οποία πιθανόν να έχεις πάθει, ή θερμοπληξία ή κρυοπαγήματα, επειδή απλά η θερμοκρασία του κλιματιστικού δεν είναι ποτέ ιδανική, συνειδητοποιείς ότι... έχεις καλεσμένους! Και δεν μιλάμε για ανθρώπους αλλά γι' αυτά τα ανατριχιαστικά έντομα, που ακούνε στο όνομα κατσαρίδα! Τρέχεις να τις σκοτώσεις, σου ξεφεύγουν, και μένεις σε επιφυλακή όλο το βράδυ μην τυχόν και περπατήσουν πάνω στο αγέρωχο και καθάριο σου κούτελο. Την επόμενη μέρα στη δουλειά, παραγγέλνεις τριπλό καφέ.

3. Μέχρι βέβαια να πας στη δουλειά, αν είσαι τυχερός και έχεις αμάξι, λύνεις το σημαντικό πρόβλημα της συγκοινωνίας, που η αλήθεια είναι ότι είναι τεράστια πληγή. Ωστόσο, παιδάκια και παππούδες, κυκλοφορούν μέσα στην μέση του δρόμου, πετώντας μπάλες, μαγκούρες και καμιά φορά και τους ίδιους τους τους εαυτούς. Πας κι εσύ με 20, γιατί δεν είναι καιροί τώρα για ατυχήματα. Τα μάτια σας 14!

4. Το άλλο θέμα που προκύπτει, είναι το φαγητό! Λόγω ζέστης, δεν έχεις και πολλή όρεξη να φας, ναι συμβαίνει καμιά φορά, και συνήθως προτιμάς κάτι δροσερό, για να επανέλθει και η θερμοκρασία! Αλλά... Το δροσερό δεν είναι ποτέ το νερό, καθότι και ξενέρωτο! Ένα παγωτάκι, που δε σε δροσίζει αλλά σε λιγώνει, μία γρανίτα, ένα smoothie με κομματάκια μπισκότων, μία φρουτοσαλάτα με σαντιγί! Μα αφού έφαγα μόνο φρούτα και ήπια μία γρανίτα, πώς είναι δυνατόν να πάχυνα; Είναι!

5. Πας στην παραλία, και αφού σχεδιάζεις την τέλεια Κυριακή με τον καλό σου και την παρέα σας, όλα ξαφνικά μετατρέπονται σε εφιάλτη. Είσαι κάτασπρη, η κυτταρίτιδά σου αγγίζει γόνατο, η κοιλιά είναι πρησμένη γιατί το προηγούμενο βράδυ είχες φάει σουβλάκια τα οποία συνόδευσες με 4 μπύρες, και τώρα, αντί να κάνεις βουτιές, γκαγκανιάζεις κάτω από τον ήλιο, και σηκώνεσαι μόνο όταν είναι να αποχωρίσετε, φορώντας φυσικά το παρεό σου. Αν κάποιος σε ρωτήσει γιατί δε βουτάς, λες ή ότι η θάλασσα σου φαίνεται πολύ βρώμικη, ή ότι περιμένεις να αδιαθετήσεις και δε θέλεις να το ρισκάρεις. Busted!

6. Σε συνέχεια του προηγούμενου, εκεί που εσύ βασανίζεσαι με την ασπρίλα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού, βλέπεις στη διπλανή ξαπλώστρα 2 παρουσίες χολιγουντιανών προδιαγραφών, να περιφέρουν τα τέλεια οπίσθιά τους, φορώντας φυσικά μικροσκοπικά μαγιό και τα μάτια των αρσενικών λουομένων να πετάγονται κυριολεκτικά έξω! Δεν ξέρουμε αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά οι γυναίκες τέτοιων αναλογιών για κάποιο λόγο που μας δίνει στα νεύρα, δεν κάθονται λεπτό κάτω. Μία θα παίξουν ρακέτες, μία θα πάνε-πάντα με το μαγιό στο μπαρ-να πάρουν σίγουρα κάτι παχυντικό, και μία θα παίξουν μπουγέλο με κάποιον από την παρέα, τσιρίζοντας κάθε φορά που τις αγγίζουν οι σταγόνες του νερού, παρόλο που μόλις βγήκαν από τη θάλασσα! Τι τα θες; Παλιοζωή!

7. Φυσικά στο θέμα της παραλίας, δεν θα μπορούσαμε να μη βάλουμε και τις ιδιωτικές, οι οποίες σε υποχρεώνουν να πληρώσεις είσοδο, ξαπλώστρα και απαίσιο καφέ, συνήθως καραβίσιο, προκειμένου να απολαύσεις μία χαλαρή μέρα. Βγες εκτός Αττικής, θα σου πει κάποιος, αλλά έχεις να σκεφτείς την απόσταση και φυσικά τη βενζίνη! Οπότε βρίσκεσαι σε αδιέξοδο και κάθεσαι σπίτι. Δε βαριέσαι;

8. Για να ολοκληρώσουμε, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το θέμα των διακοπών, που λογικά δεν θα πας, ή και να πας δεν έχεις ιδέα που και πότε. Ο σημαντικότερος λόγος, είναι όλα αυτά τα βαρετά κανονίσματα με τους συναδέλφους στο γραφείο για τις ημερομηνίες. Οπότε για να μην ταλαιπωρείσαι, κάνεις τον κινέζο και παίρνεις ότι απομένει, για να κάτσεις... σπίτι σου. Υπάρχουν και χειρότερα.


Πηγή: http://ift.tt/2tWNSpS
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top