ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
«Ήταν ένας άνδρας και μία γυναίκα που φορούσαν ρούχα της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου»


Τα πτώματα ενός ζευγαριού που είχε χαθεί πριν από 75 χρόνια στον ορεινό όγκο του Ντιαμπλερέ, στη νότια Ελβετία, βρέθηκαν μουμιοποιημένα σε έναν παγετώνα, σε υψόμετρο 2.615 μέτρων, ανέφεραν σήμερα τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δύο πτώματα είχαν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Βρίσκονταν το ένα δίπλα στο άλλο και είχαν ακόμη στην πλάτη τους τα εκδρομικά σακίδιά τους. Πολύ κοντά βρέθηκε ένα μπουκάλι, ένα βιβλίο και ένα ρολόι, αφηγήθηκε στην εφημερίδα Le Matin ο διευθυντής του χιονοδρομικού τομέα «Παγετώνας 3000», Μπέρναρντ Τσάνεν.

Ένας υπάλληλος αυτού του χιονοδρομικού κέντρου έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη την περασμένη Πέμπτη, κοντά σε ένα χιονοδρομικό αναβατόριο. «Ήταν ένας άνδρας και μία γυναίκα που φορούσαν ρούχα της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πάγος τους είχε διατηρήσει τέλεια», συνέχισε ο Τσάνεν.

Ο Τσάνεν εικάζει ότι το ανδρόγυνο έπεσε σε κάποια χαράδρα και ότι τα πτώματά τους εμφανίστηκαν τώρα καθώς ο παγετώνας λιώνει λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αστυνομικές αρχές θα προχωρήσουν σε εξέταση DNA των πτωμάτων, όμως σύμφωνα με τη Le Matin πρόκειται πιθανότατα για έναν 40χρονο τσαγκάρη και την 37χρονη σύζυγό του. Ένα από τα επτά παιδιά τους που μίλησε στην εφημερίδα είπε ότι είχαν φύγει στις 15 Αυγούστου 1942 από το χωριό Σαντολέν για να ταΐσουν τα ζώα που εξέτρεφαν στο βουνό. Θα επέστρεφαν το ίδιο βράδυ, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Τότε, τους αναζητούσαν επί δυόμισι μήνες και αφού δεν βρέθηκε τίποτα θεωρήθηκαν νεκροί και τα μικρά παιδιά τους δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες.

«Περάσαμε τη ζωή μας να τους αναζητούμε αδιάκοπα. Δεν πιστεύαμε πια ότι κάποια μέρα θα τους κηδεύαμε όπως έπρεπε», είπε η Μαρσελίν, που ήταν μόλις 4 ετών την εποχή που χάθηκαν οι γονείς της.
newsbeast.gr


Πηγή: http://ift.tt/2vfjm9o
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top