ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αν θέλετε να ανανεωθείτε και να μειώσετε το σωματικό σας βάρος θα πρέπει να υιοθετήσετε για πάντα ένα μοντέλο διατροφής που θα σας κρατήσει στα κιλά σας...

Επειδή κατά τη διάρκεια των γιορτών παίρνουμε κατά μέσο όρο συνήθως 2 – 4 κιλά όλοι μας μπαίνουμε σε πρόγραμμα διατροφής μετά τις γιορτές. Ωστόσο σας προτείνω να προσπαθήσετε να τηρήσετε τις καλές συνήθειες που χρειάζεται να υιοθετήσετε και θα διαβάσετε παρακάτω σε μόνιμη βάση και όχι μόνο ως έκτακτο μέτρο. Τι να κάνετε:

 Ξεκινάτε τη μέρα σας με πρωινό:

Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αφού σας παρέχει ενέργεια για να αντεπεξέλθετε σε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας.

Τα κύρια γεύματα της ημέρας πρέπει να είναι τρία τα οποία θα συμπληρώνονται από δύο σνακ. Με αυτό τον τρόπο δεν αδρανεί ο μεταβολισμός. Ένα μυστικό είναι να έχετε σταθερές ώρες γευμάτων γιατί έτσι μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα την ποσότητα που θα φάτε.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Επιπλέον σας προσφέρουν φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις για σωστό αδυνάτισμα του οργανισμού.

Μην καθυστερείτε το βραδινό σας: Αν ξέρατε πόσο καταστροφικό για την απώλεια κιλών είναι ένα γεύμα πριν από τον ύπνο θα μένατε νηστικοί! Το ιδανικό είναι να έχουν περάσει 4 ώρες από την ώρα που φάγατε το βραδινό σας μέχρι την στιγμή που θα κοιμηθείτε. Για το βράδυ είναι καλύτερο να επιλέγετε αμυλούχες τροφές και λαχανικά.

Καλή η δίαιτα για τον οργανισμό αλλά η άσκηση είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Μία ώρα επί τρεις φορές την εβδομάδα ή μισή ώρα κάθε μέρα θα σας δώσουν τα ίδια πολύ καλά αποτελέσματα για την ευεξία σας. Κυρίως αποτοξινωτικά δρουν το περπάτημα και η αερόβια άσκηση.

Αν θέλετε κάτι για τσιμπολόγημα προτιμήστε τα παρακάτω φρούτα τα οποία ενεργοποιούν τα όργανα που είναι υπεύθυνα για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας: φράουλες, κεράσια, βατόμουρα, εσπεριδοειδή, σταφύλια και δαμάσκηνα.

Μυστικό!

Πολλοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι το καλύτερο διατροφικό μοντέλο δεν είναι άλλο από τη μεσογειακή διατροφή. Κι αυτό επειδή στην ουσία πρόκειται για μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και ελαιόλαδο ως βασική πηγή λίπους φτωχή σε αλκοόλ και ζάχαρη, με προτίμηση στα λευκά (ψάρι, κοτόπουλο, πουλερικά) και όχι στα κόκκινα κρέατα.


Πηγή: http://ift.tt/2uBGTmG
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top