ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τα 4 βάσανα μίας γυναίκας όταν δεν έχει πιει καφέ  
Τα πράγματα που θα καταλάβεις αν δεν αντέχεις χωρίς καφέ.

Eνα από τα μεγαλύτερα (και αγαπημένα μου) κλισέ στις ταινίες είναι οι επισκέψεις για τον πρωινό καφέ στα χρωματιστά και λίγο cult diners. Εκεί όπου ο καφές σερβίρεται σε κούπες και όχι φλιτζάνια (πάρα πολύ φίλοι μου) και μπορείς να κάνεις refill χωρίς να σε κοιτάξει κανείς με μισό μάτι.
Το diner του Luke στη σειρά ‘Gilomore Girls’ είναι αυτό που έχω ζηλέψει περισσότερο και από το Central Perk των ‘Friends’ (έχει φαγητό, το οποίο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ plus) και το πάθος με το οποίο Lorelai και Rory αναζητούν μια κούπα ζεστό καφέ το πρωί μιλάει στην καρδιά μου.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο καφές δεν τους ξυπνάει το πρωί, μάλιστα έχουν πάντα έτοιμο ένα λογύδριο με το οποίο προσπαθούν να σε πείσουν ότι όλα είναι στο μυαλό μας και μπορείς να ξεκινήσεις την μέρα σου χωρίς το αγαπημένο σου ρόφημα.
Αυτό το post δεν τους αφορά. Όχι. Αυτό το post αφορά εκείνους που έχουν ολόκληρη ιεροτελεστία όταν φτιάχνουν καφέ το πρωί. Εκείνους που όταν ανοίγουν ένα καινούργιο σακουλάκι καφέ Λουμίδης Παπαγάλος περνάνε λίγα δευτερόλεπτα μυρίζοντας το πλούσιο άρωμά του. Εκείνους που ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πώς θέλουν να είναι ο καφές που παίρνουν απ’έξω (και δεν ντρέπονται να γυρίσουν πίσω αυτόν που δεν είναι όπως πρέπει) και εκείνους που νιώθουν παντοδύναμοι μόλις πιουν την πρώτη γουλιά του ζεστού καφέ.
Αν, λοιπόν, έχεις νιώσει ότι δεν μπορείς να λειτουργήσεις αν δεν πιεις έστω μια κούπα καφέ το πρωί και έχεις ψάξει απεγνωσμένα να βρεις μαγαζί κοντά στο γραφείο που να κάνει καλό καφέ τότε συνέχισε να διαβάζεις.
(Και εγώ Rory μου)
Τι μπορεί ωστόσο να πάει στραβά αν δεν πιεις καφέ ή αν σε αναγκάσουν *γκουχ* έκανα το πείραμα και δεν πήγε και πολύ καλά *γκουχ* να τον κόψεις; Είναι τελικά όλα στο μυαλό μας όπως λένε οι haters ή μήπως ο καφές έχει όντως ευεργετικές ιδιότητες;
Όπως έχουμε γράψει πολλάκις και στο Ladylike ο καφές κάνει όντως καλό στον οργανισμό μας, υπάρχουν αρκετές έρευνες που τον συνδέεουν με την ευεξία και την καλή υγεία. Τα βάσανα που μπορεί να ζήσεις αν μια μέρα δεν προλάβεις να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ συνοψίζονται στην παρακάτω λίστα.
#1 Σου χαλάει η διάθεση
Ξυπνάς το πρωί και σου έρχεται mail ότι η συνάντηση θα γίνει μια ώρα νωρίτερα, κάτι που σημαίνει πως δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις ένα διπλό καφέ και να χαζέψεις με την ησυχία σου τα νέα στα social media. Ε, πώς να μην σου χαλάσει η διάθεση μετά; 
Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι πίνοντας 2 με 4 κούπες την μέρα καφέ έχεις 10% λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη.
#2 Δεν έχεις όρεξη για γυμναστήριο
Ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει να γυμναστείς- εντάξει, δεν θα σε σηκώσει από τον καναπέ αν βαριέσαι φριχτά, αλλά μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σου τόσο στην αντοχή, όσο και στον χρόνο που κάνεις, αφού καθυστερεί την έναρξη της μυϊκής κόπωσης και της κόπωσης του κεντρικού νευρικού συστήματος. 
Όταν, λοιπόν, δεν προλάβεις να πιεις τον καφέ σου μειώνονται οι πιθανότητες να περάσεις μια βόλτα από το γυμναστήριο. Κρίμα δεν είναι;
#3 Ξεχνάς που έχεις αφήσει τα κλειδιά
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της South Florida και του Miami ανακάλυψαν ότι άτομα άνω των 65 ετών που είχαν αυξημένη πίεση αίματος εξαιτίας του καφέ που έπιναν νόσησαν από Αλτσχάιμερ 2 με 4 χρόνια αργότερα σε σχέση με αυτούς που δεν έπιναν καφέ. 
‘’Δεν εννοούμε ότι η κατανάλωση καφέ γιατρεύει το Αλτσχάιμερ αλλά μπορεί να δυναμώσει την εγκεφαλική λειτουργία αρκετά ώστε να το καθυστερήσει’’, είπε χαρακτηριστικά ο Dr. Chuanhai Cao. Για αυτό σου λέω, πιες τον καφέ σου και άσε τους άλλους να λένε.
#4 Δεν είσαι χαλαρή
Όχι ότι περιμέναμε κάποια έρευνα για να μας το πει αυτό, αλλά στο Seoul National University ανακάλυψαν ότι το άρωμα του καφέ μειώνει σημαντικά τα επίπεδα στρες που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου. Για αυτό και όταν ανοίγεις το σακουλάκι καφέ Λουμίδης Παπαγάλος νιώθεις μια ψυχική ηρεμία και ταυτόχρονα μεταφέρεσαι στο σπίτι της γιαγιάς σου τα καλοκαίρια, όπου σου ετοίμαζε καφέ για να τα πείτε στο μπαλκόνι. Αχ, ωραίο πράγμα ο καφές.
Sponsored by Loumidis Papagalos


Πηγή: http://ift.tt/2hi9pVo
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top