ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Συμβουλές για μακιγιάζ, για ηλικίες άνω των 40


Το μακιγιάζ συνήθως αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα μιας γυναίκας.

Οι περισσότερες από εμάς, νιώθουμε πολύ όμορφα... 
κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας καλλυντικά προϊόντα για να τονίσουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. 

Βέβαια, το τι στυλ make- up θα χρησιμοποιήσει κάθε γυναίκα για τον εαυτό της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η απόχρωση της επιδερμίδας, η προσωπικότητα του ατόμου, οι καθημερινές του συνήθειες, τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και η ηλικία. 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές- τεχνικές για μακιγιάζ που απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών. Γιατί στην ομορφιά δεν υπάρχει όριο...

Η ομορφιά μετά τα 40

Αν έχετε ήδη μπει στην δεκαετία των 40, τότε γνωρίζετε πως το δέρμα σας έχει αρχίζει να αλλάζει και να ωριμάζει σιγά σιγά. Φροντίστε να το διατηρήσετε όμορφο και λαμπερό με τα παρακάτω βήματα:

Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό όσο περνούν τα χρόνια, συνεπώς μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε πιο κρεμώδη προϊόντα ως βάση, τα οποία καλό θα είναι να είναι ματ, ώστε να καλύπτουν τις κηλίδες και τις ρυτίδες.

Το κονσίλερ μπορεί να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τα σημάδια γήρανσης. Μην ανησυχείτε αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη φορά. Χρειάζονται μερικές δοκιμές μέχρι να βρείτε πόση ποσότητα χρειάζεται στο δικό σας δέρμα.

Πριν χρησιμοποιήσετε το μακιγιάζ, ελέγξτε αν υπάρχουν τρίχες γύρω από τα φρύδια σας που χρειάζονται τσιμπιδάκι. Έπειτα, χρησιμοποιήστε μια υγρή ενυδατική σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Η βάση πρέπει να τοποθετείται σε δύο στάδια: στην αρχή, καλύψτε τα σκούρα σημάδια, αν υπάρχουν, με χρώμα πιο ανοιχτό από αυτό του δέρματός σας. Έπειτα, στο δεύτερο στάδιο, χρησιμοποιήστε βάση όσο πιο κοντινή στο χρώμα του δέρματός σας γίνεται.

Πριν τη βάση, θα ήταν καλό να χρησιμοποιείται μια ελαφριά ενυδατική λοσιόν. Αφήστε το δέρμα σας να την απορροφήσει για λίγα λεπτά και έπειτα ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το κονσίλερ.

Μην το παρακάνετε με την πούδρα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «καθίσει» μέσα στις ρυτίδες, κάνοντάς τις πιο εμφανείς. Απομακρύνετε την περιττή πούδρα με λίγο βαμβάκι.

Τα καφέ μολύβια ματιών ίσως να είναι πιο κατάλληλα για το δέρμα σας σε σχέση με τα μαύρα. Αν χρησιμοποιείτε μαύρο eyeliner, η καφέ σκιά μπορεί να το κάνει να φαίνεται πιο απαλό.

Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε μακιγιάζ για τα μάτια και κραγιόν, προσέξτε τα χρώματα. Αποφύγετε τα άκρα, είτε σκούρα, είτε ανοιχτά, στο κραγιόν.

Το σχήμα των χειλιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία. Μπορείτε να το διορθώσετε με ένα μολύβι χειλιών, στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες κονσίλερ και βάσης κάτω από τα μάτια ή στα πλάγια του προσώπου, και ίσως να ήταν καλό να αποφεύγετε το πολύ έντονο μακιγιάζ στα μάτια.




Πηγή: http://ift.tt/2tWwIt4
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top