ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πλουσιότερος κατά μερικά εκατομμύρια δολάρια ενδέχεται να γίνει ο Άλις Κούπερ, ο οποίος διαπίστωσε με καθυστέρηση 40 ετών ότι είχε ξεχασμένη σε ντουλάπι του μία μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ, που σήμερα αξίζει μία ολόκληρη περιουσία.


Ο διάσημος τραγουδιστής, που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1980, ότι σε ντουλάπι του στο Λος Άντζελες είχε ξεχασμένη τη μεταξοτυπία «Μικρή Ηλεκτρική Καρέκλα».
Η μνήμη του «ξύπνησε» κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε με έναν φίλο του έμπορο τέχνης, με τον οποίο συνομιλούσε για ένα άλλο έργο του Γουόρχολ το οποίο πουλήθηκε σε εξαιρετικά καλή τιμή σε δημοπρασία.

Τότε, θυμήθηκε ότι και αυτός είχε έργο του Άντι Γουόρχολ, που το τότε κορίτσι του, η Σίντι Λανγκ, είχε αγοράσει για 2.500 δολάρια ως δώρο για τα γενέθλιά του, το 1974.
«Πήγαμε, το βρήκαμε, το κάναμε ρολό και το βάλαμε σε μια κυλινδρική θήκη» είπε ο Σεπ Γκόρντον, επί σειρά ετών μάνατζερ του Γουόρχολ.

Τότε, μόνο 2.500 δολάρια. Τώρα, μπορεί και εκατομμύρια: τον περασμένο Νοέμβριο, μια πράσινη εκδοχή της ίδια μεταξοτυπίας πουλήθηκε για 11,6 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, η μεταξοτυπία που έχει στην κατοχή του ο Άλις Κούπερ μπορεί να πιάσει λίγο λιγότερα γιατί είναι ανυπόγραφη, αναφέρει ο έμπορος έργων τέχνης Ρίτσαρντ Πόλσκι.

Η μεταξοτυπία είναι βασισμένη σε φωτογραφία του θαλάμου εκτελέσεων στη διαβόητη φυλακή Σινγκ Σινγκ, εκεί όπου εκτελέστηκαν η Έθελ και ο Τζούλιους Ρόζενμπεργκ. Ανήκει στη σειρά έργων του Γουόρχολ «Θάνατος και Καταστροφή».

Ο Κούπερ δεν ήθελε να κρεμάσει σε τοίχο τη μεταξοτυπία, αλλά μπορεί να αλλάξει γνώμη μετά την εκτίμηση της αξίας της από τον Πόλσκι.

«Έπρεπε να ήσασταν από μια μεριά και να βλέπατε τη φάτσα του Άλις όταν άκουσε την εκτίμηση του Ρίτσαρντ Πόλσκι. Του έπεσε το σαγόνι, γύρισε και με κοίταξε. “Μιλάς σοβαρά; Μου ανήκει αυτό!”» θυμάται ο Σεπ Γκόρντον.

Πηγή: newsbomb.gr


Πηγή: http://ift.tt/2uYywSJ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top