ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μεροκάματο στην άμμο κάτω από 40 βαθμούς
Για να βγει το μεροκάματο , οι νέοι…
πιάνουν δίσκο και ξεκινούν να γράφουν χιλιόμετρα στην άμμο . «Η εποχική δουλειά είναι η σωτηρία μου » μας λέει ο Νίκος όπου δουλεύει σε beach bar, τα τελευταία χρόνια .
Η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 50%  γι’ αυτό πολύ συχνά αποδέχονται δουλείες του ποδαριού με μισθούς πείνας και τη μαύρη εργασία φυσικά να καραδοκεί…
Καθημερινά γίνονται περισσότερες από 50 καταγγελίες . Επιτήδειοι τους τάζουν εποχική εργασία , σε κοσμοπολίτικα νησιά με μισθούς που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ, αλλά η πραγματικότητα όταν φτάνουν εκεί είναι εντελώς διαφορετική.
«Εργαζόμενοι στους οποίους υποσχέθηκαν στην Μύκονο ότι θα έχουν ένα καλό μισθό , 8 ώρες και διαμονή , όταν έφτασαν στο νησί τους έριξαν σε μια τρώγλη με άλλους 10 , δουλεύαν 14 ώρες και τους ξυπνούσαν ακόμη και στον ύπνο τους για να δουλέψουν ενώ όταν είδαν το εκκαθαριστικό έγραφε 400 ευρώ »
Όσο για τους ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας; Ούτε κουβέντα.
«Θα σας πω μόνο οτι η επιθεώρηση εργασίας στη Ρόδο έχει στελεχωθεί μόνο με 3 άτομα με τους εργαζόμενους να εργάζονται εκεί κατά κόρον τους θερινούς μήνες»
Χαρακτηριστικό είναι ότι  η μερική απασχόληση  το 2016 αποτελούσε το 50,3% των νέων προσλήψεων ενώ η ανασφάλιστη εργασία αφορά 1 στους 5 εργαζομένους


Πηγή: http://ift.tt/2uiaQcf
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top