ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αυτός ο άνθρωπος, αφού έφυγε από τη χώρα του λόγω του πολέμου, κατάφερε να εργαστεί για να βγάλει τα προς το ζην και να προσφέρει ένα πιάτο φαγητό στην οικογένειά του. Όμως χάρη στην καλοσύνη και την υποστήριξη πολλών ανθρώπων, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να χτίσει τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του από την αρχή.



Ο 33χρονος Abdul Halim Al-Attar, είναι ένας αφοσιωμένος πατέρας. Για να ζήσει την οικογένειά του, πουλούσε στυλό στους δρόμους, κάτω από τον καυτό ήλιο της Βηρυτού. Για τον Αl-Attar, ο οποίος παλιά εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας, αυτές οι μέρες μοιάζουν πολύ μακρινές. Παρά το γεγονός ότι είναι από τη Συρία, ο Αl-Attar έχει Παλαιστινιακή, και όχι Συριακή υπηκοότητα.

Ο φωτογραφίες που δείχνουν τον Αl – Attar να δουλεύει στον δρόμο, μέσα στη ζέστη, ενώ κουβαλάει την κόρη του στον ώμο, άγγιξαν τις καρδιές πολλών ανθρώπων. Ένας καλόκαρδος δημοσιογράφος από τη Νορβηγία, ο Gissur Simonarson, δημιούργησε ένα λογαριασμό γι’ αυτόν στο Twitter. Όταν έκλεισε, τρεις μήνες αργότερα, είχαν καταφέρει να μαζέψουν το τετραπλάσιο ποσό απ’ αυτό που υπολόγιζαν.

Ο Al-Attar ήταν σε θέση να δημιουργήσει μια επιχείρηση μετά την online καμπάνια crowdfunding, από την οποία συγκεντρώθηκαν 191.000 δολάρια. Ο Al-Attar άνοιξε ένα αρτοποιείο πριν από δύο μήνες, ένα κατάστημα κεμπάπ και ένα εστιατόριο. Το προσωπικό του αποτελείται από 16 πρόσφυγες από τη Συρία.



Ο Al-Attar μεταφέρει την κόρη του στον ώμο του ενώ προσπαθεί να πουλήσει στυλό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.


«Δεν άλλαξε μόνο η δική μου η ζωή, αλλά και η ζωή των παιδιών μου και μερικών ανθρώπων από τη Συρία,» είπε.

Ο Al-Attar μετακόμισε σε ένα μεγαλύτερο και πιο άνετο διαμέρισμα στη Νότια Βηρυτό. Η Reem, η 4χρονη κόρη του Al – Attar λατρεύει τον πατέρα της. Ο αδελφός της, ο 9χρονος Abdullah, πήγε ξανά στο σχολείο μετά από 3 χρόνια.


Ο Al-Attar λέει ότι αισθάνεται ευγνώμων. Σήμερα κερδίζει ένα σταθερό εισόδημα πουλώντας φρέσκο ​​ψωμί και κεμπάπ.

«Έπρεπε να επενδύσω τα χρήματα, αλλιώς θα χανόντουσαν,» είπε.


“Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι σ’ αυτόν τον κόσμο,” είπε Ο Al-Atar με ένα χαμόγελο στα χείλη του.

Η ιστορία του μας δείχνει ότι όλα αντιμετωπίζονται στη ζωή. Η θετική μας στάση σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά μπορούν να κάνουν την αλλαγή στη ζωή μας!



Πηγή: http://ift.tt/2t9K7JK
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top