ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Όπως είπε, το ΔΣ του Οργανισμού κινήθηκε τάχιστα αναθέτοντας σε ανεξάρτητους εξωτερικούς συμβούλους (McKinsey και PwC) τη δημιουργία μελέτης για την πορεία της Cyta Hellas.

«Έχουμε ασκήσει πιέσεις και θέλουμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ούτως ώστε τέλος του έτους να έχουμε μπροστά μας τα σενάρια για το πώς θα προχωρήσουμε με τη Cyta Hellas», τόνισε η κ. Ρουβιθά Πάνου, εξηγώντας ότι τα σενάρια αφορούν, εκτός από την πώληση, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και τη συγχώνευση.
Παράλληλα, επιχειρείται ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης για μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών του Οργανισμού όσο πιο σύντομα γίνεται.
Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Cyta κάλεσε τη Βουλή να προχωρήσει στην έγκριση του προτεινόμενου συμπληρωματικού προϋπολογισμού της Cyta ύψους €7,4 εκατ., από τα οποία €2 εκατ. αφορούν ενδεχόμενη χρηματοδότηση της Cyta Hellas για το 2017 και €5,4 εκατ. αφορούν πιθανή συνδυαστική συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου.
Όπως είχε τονιστεί στην εισηγητική έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών, «όσον αφορά την  ενδεχόμενη συνδυαστική συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου, οι υφιστάμενες πιστώσεις €15,6 εκατ. μαζί με το συμπληρωματικό ποσό ύψους €5,4 εκατ. δύναται να χρησιμοποιηθούν για έγκαιρη εξόφληση των δανείων της Cyta Hellas από την Τράπεζα Κύπρου και τη Marfin Laiki, βελτιώνοντας έτσι έγκαιρα και αποτελεσματικά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, ενόψει και της υπάρχουσας διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος».
Ερωτηθείσα από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η πρόεδρος της Cyta είπε ότι το ζήτημα της συνδυαστικής πρότασης δεν μπορούσε να προϋπολογιστεί για το 2017, καθώς η πρόταση δεν βρισκόταν στο τραπέζι όταν ετοιμαζόταν ο προϋπολογισμός για τη φετινή χρονιά.
Υπενθυμίζεται ότι η Cyta βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Κύπρου για κατάληξη σε συνδυαστική συμφωνία που θα αφορά εξόφληση των δανείων της Cyta Hellas, με καταβολή από την Cyta ποσού ύψους €21 εκατ. Τα δάνεια δόθηκαν κατά τα έτη 2010 και 2011 από τη Marfin Laiki και την Τράπεζα Κύπρου αντίστοιχα και ήταν συνδεδεμένα με καταθέσεις της Cyta και του Ταμείου Συντάξεων.
Μετά το κούρεμα καταθέσεων ζητήθηκε συμψηφισμός καταθέσεων και δανείων της Cyta Hellas, κάτι που δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να κινηθούν αγωγές.
Με τη συνδυαστική πρόταση, όπως ανέφερε η κ. Ρουβιθά Πάνου, παρέχεται η δυνατότητα στη Cyta, στη Cyta Hellas και στο Ταμείο Συντάξεων να διατηρήσουν τα δικαιώματά ή τις απαιτήσεις τους για τις αγωγές που έχουν επιβληθεί.
πηγη
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top