ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μια αστεία περίπτωση του είδους “αυτά-μόνο-στην-Ελλάδα-συμβαίνουν” αναφέρει το
ΑΠΕ/ΜΠΕ. Μια γυναίκα υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης είχε απολυθεί από την υπηρεσία της καθώς είχε απουσιάσει αδικαιολόγητα 163 μέρες μέσα σε 13 μήνες. Παρόλα αυτά, το Το Συμβούλιο της Επικρατείας άλλαξε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης σε προσωρινή παύση 6 μηνών.[/caption]

Η αιτιολόγηση του πειθαρχικού συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

«Απουσίασε από την εργασία της για 113 εργάσιμες ημέρες, κατά το χρονικό διάστημα από 3.9.2011 έως και 30.8.2012, και 50 ημέρες, κατά το χρονικό διάστημα από 3.9.2012 έως και 11.11.2012 αδικαιολόγητα, ήτοι χωρίς να προκύπτει ότι της χορηγήθηκε από την υπηρεσία της άδεια απουσίας, και χωρίς η ίδια να έχει επικαλεσθεί και αποδείξει τη συνδρομή κάποιου σοβαρού λόγου, που να δικαιολογούσε την παρατεταμένη αυτή αποχή ή να μετρίαζε την βαρύτητα του πειθαρχικού αδικήματος»

Η απολογία της υπαλλήλου ήταν ότι πήγαινε στη δουλειά της το απόγευμα όπου και δούλευε μέχρι το βράδυ. Αυτό μάλιστα υποτίθεται το γνώριζε η υπηρεσία της. Όπως είπε:

«Δεν απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της, αλλά προσερχόταν στην υπηρεσία της τις απογευματινές ώρες, απασχολούμενη μέχρι αργά το βράδυ, και ότι τούτο ήταν σε γνώση των υπηρεσιακών της προϊσταμένων, οι οποίοι το αποδέχονταν σιωπηρώς»

Εκτός από την απογευματινή εργασία, η υπάλληλος ανέφερε ακόμη κάμποσες δικαιολογίες: ότι είχε απογευματινό ωράριο ως δημοσιογράφος, ότι είχε προβλήματα υγείας και έπρεπε να μένει στο κρεβάτι μέχρι τις 10 το πρωί, ότι εργαζόταν επιπλέον από το σπίτι της όλη τη νύκτα, Σάββατα και Κυριακές, ότι παρακολουθούσε ειδησεογραφικές εκπομπές και ενημέρωνε τον Γενικό Γραμματέα ότι δεν υπέγραφε το παρουσιολόγιο επειδή την εμπόδιζε ο προϊστάμενός της και διάφορα ακόμη.

Επίσης έφερε χαρτιά από γιατρούς τα οποία δείχνουν ότι πάσχει από βαρείας μορφής ρευματοειδή αρθρίτιδα, που προκαλούν πρωινή δυσκαμψία και έντονη σωματική κόπωση. Δεν ξέρουμε τι γνώμη έχετε εσείς αλλά το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Σκαλτσούνης και εισηγητής ο πάρεδρος Ευάγγελος Αργυρός) φαίνεται να πείστηκε.

Εκτιμώντας επίσης πως η υπάλληλος ζήτησε 3 αναρρωτικές άδειες από τις οποίες δεν πήρε καμία, έκριναν ότι η απόλυση είναι υπερβολικά σκληρή απόφαση και τη μετέτρεψαν σε προσωρινή παύση 6 μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών της. Να σημειωθεί πως η υπάλληλος έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε σύνταξη αυτή τη στιγμή

luben.tv


Πηγή: http://ift.tt/2tI9dAQ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top