ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Η Linda Trevan έχει πληγωθεί και ξέρει ότι δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσει. Βίωσε το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν γονιό – έχασε το παιδί της.


Η Cassidy, η κόρη της Linda, ήταν 13 όταν την έβαλε στόχο μια ομάδα κοριτσιών στο σχολείο της. «Το bullying ξεκίνησε με προσβολές και την χτύπησαν μια-δυο φορές στο πρόσωπο», λέει η Linda. Αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα.

Το bullying συνεχίστηκε με κλήσεις και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα, που η Cassidy αρνιόταν να πάει σχολείο. Δεν μπορούσε να αντέξει την σκέψη του να πέφτει πάνω στους νταήδες που έκαναν την ζωή της τόσο μίζερη. Αλλά μετά από μια περίοδο ψυχοθεραπείας, η νεαρή κοπέλα ένιωσε ξανά αυτοπεποίθηση και κατάφερε να επιστρέψει στο σχολείο για δύο μέρες την εβδομάδα.

Τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα – η αρχηγός της συμμορίας μάλιστα της ζήτησε συγγνώμη και θέλησε να γίνει φίλη της.

Τουλάχιστον αυτό νόμιζε η Cassidy όταν ακολούθησε τους καινούριους της «φίλους» σε ένα σπίτι στις 15 Φεβρουαρίου 2014. Τα κορίτσια ήθελαν να περάσουν χρόνο μαζί της μετά το σχολείο και την κάλεσαν. Τελικά, ήταν απλά ένα τέχνασμα για να ξεμοναχιάσουν την Cassidy. Όταν μπήκε στο σπίτι, της επιτέθηκαν δύο αγόρια και ξεκίνησε ο τρόμος.

«Ήταν μεγαλύτερα αγόρια που δεν γνώριζε η Cass. Δύο κορίτσια κάθισαν και περίμεναν. Δύο αγόρια την μοιράστηκαν. Ένα άλλο αγόρι κρατούσε την πόρτα ενώ τα άλλα δύο την βίαζαν», θυμάται η Linda.

Όταν η Linda ανακάλυψε ότι η κόρη της είχε βιαστεί από δύο 15χρονα αγόρια, συνετρίβη. Πήγαν στην αστυνομία, αλλά η Cassidy φοβόταν τι θα της έκανε η συμμορία και αρνήθηκε να κάνει αναφορά. Χωρίς την αναφορά της Cassidy η αστυνομία δεν μπορούσε να ανοίξει την υπόθεση και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.

Ωστόσο, το bullying δεν τελείωσε εδώ. Ακόμα και μετά τον βιασμό, τα κορίτσια συνέχισαν να καλούν την Cassidy και να την παρενοχλούν στα κοινωνικά μέσα. Μη βλέποντας άλλη επιλογή, η Linda και η κόρη της μετακόμισαν ώστε να μπορέσει η Cassidy να πάει σε άλλο σχολείο.


Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Cassidy ήταν τόσο τραυματισμένη από την εμπειρία που έπαθε διαταραχή μετατραυματικού στρες. Δεν μπορούσε να φάει και να κοιμηθεί σωστά και πάθαινε συνεχώς κρίσεις πανικού. Η Linda έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την κόρη της, αλλά στο τέλος δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Σε ηλικία 15 ετών η Cassidy αποφάσισε να δώσει τέλος στον πόνο της και αφαίρεσε την ζωή της.

Ο κόσμος της Linda έγινε χίλια κομμάτια. Ξέρει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει την απώλεια, αλλά έναν χρόνο μετά την αυτοκτονία της κόρης της κατάφερε επιτέλους να μιλήσει ανοιχτά για το μαρτύριο τους. Σε κάποια φάση αποφάσισε να πει σε όλους τι είχε συμβεί και δημοσίευσε αυτό το γράμμα στην σελίδα της στο Facebook:

«Έβλεπα το παιδί μου αβοήθητο να σβήνει μπροστά στα μάτια μου, σωματικά και ψυχικά, μέχρι που σπάνια σηκωνόταν από το κρεβάτι, μέχρι που δεν άντεχε τον πόνο και τα βασανιστήρια που της προκαλέσατε. Αυτό που της κάνατε ήταν η άμεση αιτία της αυτοκτονίας της την 12η Δεκεμβρίου 2015. Ξέρω ποιοι είστε, ξέρετε ποιοι είστε και η αστυνομία ξέρει ποιοι είστε. Ελπίζω αυτό να σας στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής σας και μια μέρα, αν είστε τυχεροί και αποκτήσετε δικά σας παιδιά… θυμηθείτε τι κάνατε στο μωρό μου και φανταστείτε πώς θα νιώθατε αν το έκανε κάποιος στο δικό σας μωρό.»

«Δεν είμαι κακιά, θυμωμένη ή εκδικητική… αλλά αυτό που κάνατε… ελπίζω να μην συγχωρέσετε ποτέ τους εαυτούς σας και να μην ξεχάσετε ποτέ το όνομα Cassidy Trevan. Θα έχετε όλοι αίμα στα χέρια σας για όσο ζείτε. Το bullying σκότωσε το παιδί μου, πρέπει να το παίρνουμε στα σοβαρά.»

Είναι απίστευτο που ένα όμορφο κορίτσι με όλη την ζωή μπροστά της την κατέστρεψε εξαιτίας μερικών άκαρδων παιδιών. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς από όσους ευθύνονται δεν τιμωρήθηκε.

Ελπίζουμε ότι τα λόγια της Linda έχουν φτάσει στο στόχο τους και αυτοί που στέρησαν την επιθυμία της κόρης της για ζωή να στοιχειώνονται από ντροπή και ενοχή για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τα λόγια της Linda είναι συγκινητικά και διαβάζονται δύσκολα. Ο πόνος αυτής της μητέρας που έχασε το παιδί της λόγω της σκληρότητας των άλλων είναι τόσο οδυνηρός.

Η Linda έγραψε το γράμμα, γιατί θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για τον σχολικό εκφοβισμό. Η ιστορία της Cassidy είναι μία από τις χιλιάδες ιστορίες και υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να σωθούν. Ας ελπίσουμε ότι τα λόγια της Linda θα φτάσουν σε εκείνα, στις οικογένειες και τα σχολεία τους εγκαίρως.

fanpage.gr


Πηγή: http://ift.tt/2uDOLT1
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top