ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

10 αποφθέγματα που μας υπενθυμίζουν να αγαπάμε τον εαυτό μας


Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι εντελώς απελευθερωμένος από ανασφάλειες και φόβους; Οι συνεχείς συγκρίσεις στις οποίες υποβάλλουμε τον εαυτό μας τελικά μεγεθύνουν τα ...
μειονεκτήματά μας και μας κάνουν να αγνοούμε πλήρως τα δυνατά μας σημεία. 

Επίσης πολύ συχνά αγνοούμε τον εαυτό μας, γιατί όλη η προσοχή μας στρέφεται στους άλλους και στις ανάγκες τους. 

Αντί να βρίσκουμε χρόνο για την ενδοσκόπησή μας και αντί να εκτιμάμε το σημείο στο οποίο έχουμε καταφέρει να φτάσουμε, έχουμε παγιδευτεί στο θόρυβο της καθημερινότητας. Όποιο χρόνο ξοδεύουμε για εμάς, τον γεμίζουμε με επικριτικές και υποτιμητικές σκέψεις.

Εδώ όμως σας παρουσιάζουμε 10 πολύτιμα αποφθέγματα για να σας υπενθυμίσουμε πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάτε και να βρίσκετε χρόνο για εσάς.

1. «Αυτό που υπάρχει πίσω μας και αυτό που υπάρχει μπροστά μας είναι μικροπράγματα σε σχέση με αυτό που υπάρχει μέσα μας». Raph Waldo Emerson – ποιητής και φιλόσοφος

Ο καιρός περνά, οι άνθρωποι φεύγουν, το ίδιο και οι δουλειές. Το μόνο πράγμα που μένει παρόν μέσα σε όλο αυτό είναι ο εαυτός μας. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να ξεδιπλώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξαφανίσουμε κάθε αίσθηση κατωτερότητας.

2. «Η προθυμία μου να βρίσκομαι σε σύνδεση με τα βαθύτερα συναισθήματά μου δημιουργεί τον χώρο για σύνδεση και με τον άλλο». Shakti Gawain – συγγραφέας, ομιλητής και σύμβουλος

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι για να μπορέσει κάποιος να μας αγαπήσει, χρειάζεται πρώτα να αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας; Αν πιστέψετε ότι είστε ένας όμορφος άνθρωπος (κυρίως στην ψυχή) που αξίζει την αγάπη, θα μπορέσετε με ευκολία να διαμορφώσετε βαθιές, πολύτιμες σχέσεις με τους άλλους. Και δεν θα ανεχτείτε καμία άσχημη μεταχείριση από τους άλλους, αφού ακριβώς θα πιστεύετε ότι αξίζετε περισσότερα.

3. «Να θυμάσαι πάντα ότι δεν έχεις μόνο το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος, αλλά και την υποχρέωση» Eleanor Roosevelt – πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Όταν έχουμε διαφορετική άποψη από τους άλλους, μπορεί να φοβόμαστε να την εκφράσουμε δυνατά και να αμφισβητούμε έτσι και την εγκυρότητά της. Εντούτοις, το ότι είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε ή να κρυβόμαστε. Αυτή η ιδιαίτερη φύση σας είναι που κάνει εσάς, που σας χαρακτηρίζει. Αν οι άλλοι σας αγαπούν πραγματικά, θα την αποδεχτούν και ποτέ δεν θα σας χλευάσουν.

4. «Το μόνο άτομο που μπορεί να με αποθαρρύνει είναι ο εαυτός μου και δεν πρόκειται να του το επιτρέψω πια». C. Joybell C – συγγραφέας

Μην επιτρέπετε ποτέ στα λόγια των άλλων να δημιουργήσουν έστω και μια ρωγμή στην αυτοεκτίμησή σας. Εσείς γνωρίζετε τον εαυτό σας καλύτερα από τον οποιονδήποτε και αν νιώθετε ότι αυτό που κάνετε είναι το σωστό, μείνετε εστιασμένοι σε αυτό. Οι άνθρωποι πάντα θα προσπαθούν να σκαρφιστούν διάφορους τρόπους να σας αποθαρρύνουν, αλλά εσείς μην επηρεάζεστε από αυτούς.

5. «Δεν είσαι αυτό που σε αποκαλούν, αλλά αυτό που απαντάς» W.C. Fields – συγγραφέας και ηθοποιός

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας αποκαλέσουν πολλά διαφορετικά ονόματα σε όλη τη ζωή μας και τα περισσότερα δεν θα είναι κοπλιμέντα. Ωστόσο, αν γνωρίζετε πραγματικά ποιοι είστε, τότε δεν θα σας επηρεάσουν αυτοί οι επιθετικοί προσδιορισμοί. Μην αφεθείτε να γίνετε κάτι που μόνο οι άλλοι θέλουν, αλλά αντιθέτως εμμείνετε στους προσωπικούς σας στόχους.

6. «Επιτέλους, σταμάτησα να προσπαθώ να ξεφύγω από τον ίδιο μου τον εαυτό. Εξάλλου, ποιος καλύτερος υπάρχει εκεί έξω για μένα;» Goldie Hawn – ηθοποιός

Το να αγαπάτε τον εαυτό σας σημαίνει ότι αποδέχεστε την προσωπικότητά σας στο σύνολό της, μαζί με τα μειονεκτήματα. Ο αγώνας για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι είναι πάντα καλός, αλλά όχι με κόστος την ανασφάλεια και τις συνεχείς αμφιβολίες.

7. «Η έλλειψη αυτοεκτίμησης δεν μπορεί να θεραπευτεί μέσω των χρημάτων ή της αναγνώρισης, της προσοχής, της τρυφερότητας ή της επιρροής» Gary Zukan – συγγραφέας

Αν πιστεύετε ότι θα ήσασταν καλύτερος άνθρωπος, αν ήσασταν πιο επιτυχημένοι και πλούσιοι από τους φίλους σας, τότε είστε λάθος. Η αυτοεκτίμηση δεν αγοράζεται. Είναι κάτι που αναπτύσσετε με τον εαυτό σας, έχοντας πίστη στην ικανότητά σας να ξεπερνάτε τις προκλήσεις και να μένετε θετικοί.

8. «Εσύ, ο ίδιος, όσο κανένας άλλος σε όλο το σύμπαν, αξίζεις την αγάπη και την τρυφερότητά σου» Buddha

Οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να προσφέρουμε περισσότερη αγάπη και φροντίδα σε άλλους, παρά στους εαυτούς μας. Σταματάμε να μας εκτιμάμε και μπορεί συχνά να βάζουμε στην άκρη την υγεία και την ψυχική μας κατάσταση, ώστε να εκπληρώσουμε τις ανάγκες των άλλων. Αρχίστε να σας δίνετε την προσοχή που αξίζετε και ξεκλέψτε τον απαραίτητο χρόνο αποκλειστικά για εσάς.

9. «Δεν είναι δική σου δουλειά να σου αρέσω… αλλά δική μου!» Byron Katie – συγγραφέας

Μην πράττετε συνεχώς για να ικανοποιείτε τους άλλους. Δεν χρειάζεστε την επιβεβαίωσή τους, αν πιστεύετε ήδη στον εαυτό σας και είστε σίγουροι γι’ αυτόν. Η διοχέτευση όλων σας των πράξεων προς την αποδοχή των άλλων είναι απλά χάσιμο χρόνου. Όσο είστε ευτυχισμένοι, δεν χρειάζεστε την έγκριση των άλλων.

10. «Ποτέ δεν είναι πολύ αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει» George Eliot – ποιητής, συγγραφέας, κριτικός

Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας, θρηνώντας για την απώλεια των παιδικών σας ονείρων. Όσο είστε ακόμα ζωντανοί, πάντα υπάρχει χρόνος για να γίνετε ο ιδανικός σας εαυτός. Αν πάντα επιθυμούσατε να μάθετε να παίζετε πιάνο, αρχίστε μαθήματα. Ναι, ακόμα και αν είστε 60 χρονών.


Πηγή: http://ift.tt/2uaOLuS
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top