ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Εδώ και πάνω από πέντε χρόνια η Lidl Κύπρου επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου
δυναμικού της, του δικτύου συνεργατών και προμηθευτών και ευρύτερα του επιχειρηματικού της μοντέλου. Στόχος της Lidl σε κάθε αγορά την οποία επενδύει σημαντικά ποσά, έτσι και στην Κύπρο είναι να καταστεί Market leader.
Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Lidl Κύπρου Ιάκωβος Ανδρεανίδης, από τον Νοέμβριο του 2010 που έφθασε η Lidl στην Κύπρο έχει επενδύσει το ποσό των 140 εκατ. ευρώ, με τον Κύπριος καταναλωτή να έχει αγκαλιάσει το επιχειρηματικό της μοντέλο.
«Ήδη οι εργασίες για το 17ο κατάστημά μας βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και πιστεύω πως μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως είμαστε market leader», σημείωσε.
Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου Πέτρος Πέτρου ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για την επέκταση των αποθηκών, κέντρου διανομής και γραφείων της Lidl. Στόχος σύμφωνα με τον κ. Πέτρου είναι η βελτίωση της αλυσίδας ψύξης των προϊόντων. Η επέκταση αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2018.
Η Lidl Κύπρου, αναγνωρίζοντας την επίδραση της στην εθνική οικονομία προχώρησε στην ετοιμασία μελέτης σε συνεργασία με την EY Ελλάδος με στόχο την προσμέτρηση του κοινωνικο-οικονομικού αποτυπώματός της. Η μελέτη αφορά την περίοδο 1 Μαρτίου 2015 έως και 29 Φεβρουαρίου 2016.
Συγκεκριμένα, η συνολική συνεισφορά σε θέσεις εργασίας  (άμεσες, έμμεσες κι επαγόμενες) αγγίζει τις 1460 θέσεις εργασίας οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 0,4%  της συνολικής απασχόλησης στην Κύπρο. Από αυτές οι 446 είναι άμεσες, οι 487 είναι έμμεσες και οι 527 είναι επαγόμενες.
Η συνολική συνεισφορά σε προστιθέμενη αξία ανέρχεται στα € 84.5 εκ. που αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ.
Ακόμη, η Lidl Κύπρου συνεργάστηκε με 280 Κύπριους προμηθευτές πραγματοποιώντας αγορές συνολικής αξίας €47,3 εκ. Τα €32,8 εκ. αφορούν αγορές προϊόντων λιανικής πώλησης.
Όσο αφορά το κοινωνικό αποτύπωμα,  η Lidl Κύπρου προσέφερε σε πρωτοβουλίες για την κοινωνία σχεδόν €50.000. Κατά την περίοδο την οποία εξετάζεται, η Lidl Κύπρου στήριξε τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Κύπρου για τα κοινωνικά παντοπωλεία και τον Ερυθρό Σταυρό
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top