ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε σε μια συνέντευξη για δουλειά


Πολλές φορές νομίζατε ότι η συνέντευξη για δουλειά που είχατε πήγε εξαιρετικά, αλλά το...

πολυπόθητο τηλεφώνημα δεν ήρθε ποτέ.

Οι απορίες σας σχετικά με το τι και τι όχι κάνει επιτυχημένη μια συνέντευξη είναι σαφώς πολλές και εργοδότες έρχονται να σας τις λύσουν.

Αργείτε να πάτε

Αν κάποιος εμφανιστεί αργοπορημένος σε μια συνέντευξη και δεν δικαιολογήσει το γιατί άργησε, συνήθως η δουλειά δεν θα γίνει ποτέ δική του.

Δεν παίρνετε σοβαρά την συνέντευξη

Κάποτε μια κοπέλα είχε εμφανιστεί στην συνέντευξή της με όλα μα όλα τα λάθος στοιχεία, θυμάται μια εργοδότης.

Είχε ντυθεί εντελώς λάθος, ήθελε καινούργια δουλειά γιατί είχε πρόβλημα με την εργοδοσία στην τωρινή της, έβγαλε το τηλέφωνο της κατά την διάρκεια της συνέντευξης και παραπονέθηκε ότι η διαδικασία κρατούσε πάρα πολύ. Μαντέψτε, δεν την πήραν ποτέ.

Δεν ακολουθείτε τους κανόνες της αγγελίας

Αν σας ζητούν να στείλετε το βιογραφικό σας με μορφή pdf, απλά κάντε το. Είναι απλό και θα δώσετε καλή πρώτη εντύπωση. Ίσως να μην ανοίξουν καν το αρχείο σας αν δεν κάνετε αυτό που θέλουν.

Δεν αντιλαμβάνεστε πως μιλάτε με τον μελλοντικό σας εργοδότη και όχι έναν φίλο σας

Μην δείξετε ότι δεν θα σέβεστε τους κανόνες της εταιρίας. Όταν στην συνέντευξη ο εργοδότης σας αναλύει το περιεχόμενο της δουλειάς, μην πείτε ή δείξετε πως θα παραβαίνετε κάθε κανόνα.

Δεν είστε διαθέσιμοι – είτε για δουλειά είτε για να απαντήσετε το τηλέφωνο σας

Δεν είναι δυνατόν να θέλετε να δουλεύετε όποτε θέλετε εσείς. Υπάρχουν κανόνες και ωράρια, άρα είναι λάθος να πείτε στην πρώτη σας επαφή με τον εργοδότη ότι δεν δουλεύετε γιορτές, αργίες ... Επίσης το κινητό. Καλό είναι να απαντάτε όταν σας καλούν.

Υπερβάλλετε στο βιογραφικό και την συνέντευξη

Το να προσπαθείτε πολύ δεν είναι κακό, όμως όχι σε επίπεδο που φτάνει τα προσόντα σας σε επίπεδο που δεν κατέχετε. Το άγχος είναι επίσης φυσιολογικό, αλλά να είστε φιλικοί, προσιτοί και προετοιμασμένοι. Αν έχετε δηλώσει στο βιογραφικό πως είστε καλοί στην επικοινωνία δεν χρειάζεται να φτάσετε στα άκρα.

Δεν είστε αρκετά διασκεδαστικοί

Η δουλειά είναι καλή, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είστε και άνθρωποι και πρέπει να έχετε ενδιαφέροντα. Αν σας ρωτήσουν τι κάνετε για να διασκεδάσετε μην προσπαθήσετε να δείξετε πως είναι κάτι που δεν σας αφορά.

Έχετε ακόμη το πολύ ντροπιαστικό πρώτο e-mail σας

Εργοδότης θυμάται μια περίπτωση φίλου εργαζομένου της επιχείρησης που πήγε για συνέντευξη. Πέρα απ΄το ότι εμφανίστηκε με τζιν και μπλουζάκι, ρούχα που φυσικά δεν ταιριάζουν στην συγκυρία, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν που «έκαψε» όλες τις ελπίδες τους. Το DANKWAGON420 δεν είναι ότι πρέπει μάλλον.

Δεν αποκαλύπτετε τα ελαττώματα σας

Αν σας ρωτήσουν πιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα σας μην προσπαθήσετε να αντιστρέψετε την ερώτηση με απαντήσεις όπως «Είμαι τελειομανής» ή «Ενδιαφέρομαι πολύ για την δουλειά μου».

Και φυσικά το τέλος της συνέντευξης

Πρέπει να κρατήσετε την επαγγελματική σας στάση μέχρι το τελευταίο λεπτό.


Πηγή: http://ift.tt/2stOd2T
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top