ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μια έρευνα έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες, επειδή είναι πιο έξυπνες. Είναι επιστημονικό γεγονός. Επιτέλους!



Εντάξει, όχι ακριβώς.

Αυτό που έδειξε η έρευνα είναι ότι οι γυναίκες έχουν πιο πολύπλοκη εγκεφαλική δραστηριότητα από ότι οι άνδρες.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Loughborough της Αγγλίας αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες είναι πολυάσχολα άτομα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου τους από ότι οι άνδρες, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο.

Σύμφωνα με τον ειδικό του ύπνου και ερευνητή John Horne:

“Μια από τις κύριες λειτουργίες του ύπνου είναι ότι επιτρέπουν στον εγκέφαλο να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόση περισσότερη ξεκούραση χρειάζεται, κατά συνέπεια, έχετε ανάγκη περισσότερο ύπνο.”

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά περισσότερο ύπνο απ’ ότι άνδρες κάθε βράδυ. Αναφέρεται επίσης ότι, ένας άνθρωπος, που κάνει μια απαιτητική πνευματική εργασία, που έχει αναλάβει πολλά καθήκοντα και είναι σε μια θέση που απαιτεί τη λήψη αποφάσεων, θα χρειαστεί περισσότερο ύπνο από το μέσο όρο που χρειάζεται ένας άντρας, όχι όμως τόσο όσο χρειάζεται μια γυναίκα.

ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΎΠΝΟ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΆΝΔΡΕΣ, ΕΠΕΙΔΉ ΤΑ ΤΜΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΆΛΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΈΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΤΡΌΠΟ.

Brain Picture

Τότε, ποια η διαφορά;

Σε μια μελέτη του 2014, εξετάστηκαν 949 άτομα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο εγκέφαλος των ανδρών είχε περισσότερες συνδέσεις σε κάθε ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ οι εγκέφαλοι των γυναικών είχαν περισσότερες συνδέσεις μεταξύ των δύο ημισφαιρίων.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνδρες είναι σε θέση να επικεντρωθούν βαθιά σε ένα έργο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ ο γυναικείος εγκέφαλος ήταν καλύτερος στην εκτέλεση πολλαπλών λειτουργιών ταυτόχρονα. Έτσι, οι άντρες επικεντρώνονται σε ένα πράγμα ενώ οι γυναίκες κάνουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό βέβαια, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από τον εγκέφαλο, και είναι ο λόγος που οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες.

Σύμφωνα με τον Δρ. Απόστολο Γεωργόπουλο, τον διευθυντή του Κέντρου Επιστήμης του Εγκεφάλου στο Minneapolis Veterans Affairs (VA) Medical Center:

“Οι εγκέφαλοι των γυναικών είναι σίγουρα διαφορετικοί από τους εγκεφάλους των ανδρών. Αυτό που έχουμε βρει είναι ότι οι γυναίκες, σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, επεξεργάζονται τις πληροφορίες περίπου πέντε φορές πιο γρήγορα από ότι οι άνδρες, και χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο μέρος του εγκεφάλου τους για πράγματα που είναι παρόμοια.”

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή είδηση, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα του γυναικείου εγκεφάλου, όμως, έχει ένα κόστος. Οι επιστήμονες λένε ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο ευάλωτος σε βλάβες, σε σχέση τον εγκέφαλο των αντρών. Εάν υποστεί ζημιά ο αντρικός εγκέφαλος μπορεί να ανακάμψει πιο γρήγορα και πιο ολοκληρωμένα, σε αντίθεση με τον γυναικείο που απαιτεί περισσότερο χρόνο.


Πηγή: http://ift.tt/2sBIXKL
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top