Υλικά:
- ½ κιλό μακαρόνια ολικής αλέσεως
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φλυτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι. Ύστερα προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνετε να σιγοβράσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό για τα μακαρόνια. Λίγο πριν είναι τελείως έτοιμα, τα σουρώνετε και στρώνετε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζοντας με τυρί.
- Από πάνω απλώνετε τον κιμά και πασπαλίζετε πάλι με τυρί.
- Βάζετε και υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζετε ξανά με τυρί.
- Στη συνέχεια ζεσταίνετε το γάλα, απλά προσέχετε να μη βράσει.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ύστερα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Βάζετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και απλώνετε τη μπεσαμέλ, πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζετε με λίγο τυρί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή: http://ift.tt/2sDJqMt
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.