ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ένα παστίτσιο για αυτούς που κάνουν δίαιτα
Γιατί και οι "χοντροί" έχουν ψυχή...



Υλικά:
  • ½ κιλό μακαρόνια ολικής αλέσεως
  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
  • 4 φλυτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι. Ύστερα προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνετε να σιγοβράσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό για τα μακαρόνια. Λίγο πριν είναι τελείως έτοιμα, τα σουρώνετε και στρώνετε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζοντας με τυρί.
  3. Από πάνω απλώνετε τον κιμά και πασπαλίζετε πάλι με τυρί.
  4. Βάζετε και υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζετε ξανά με τυρί.
  5. Στη συνέχεια ζεσταίνετε το γάλα, απλά προσέχετε να μη βράσει.
  6. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Ύστερα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  8. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και απλώνετε τη μπεσαμέλ, πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζετε με λίγο τυρί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.


Πηγή: http://ift.tt/2sDJqMt
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top