ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν 22.500 ανέργους, θα ανακοινώσει ο Οργανισμός από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM,  οι αιτήσεις για τα δύο νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα δώσουη "νέα ώθηση στην αγορά εργασίας". 

Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν: 

♦ Νέους από 25 έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1.300 θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας. 
♦ Νέους 18 έως 24 ετών που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500. 

«Πρόκειται για την ένταξη των νέων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης», διευκρίνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας πως ουσιαστικά τα νέα προγράμματα αποτελούν «τη δεύτερη φάση της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μετά την πρώτη φάση, η οποία αφορά την πρακτική άσκηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα». 

Η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο προορίζεται για άτομα 55 ετών και άνω, επισημαίνοντας πως είναι ένα πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας και οι προσλήψεις θα γίνουν σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ. 

Αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και σ' ένα επιπλέον πρόγραμμα 2.000 θέσεων εργασίας, το οποίο αφορά σε άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένους, το οποίο θα προκηρυχθεί στα μέσα Αυγούστου.


Πηγή: http://ift.tt/2tiqxyR
loading...
 
Top