ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

 Δικαίωση για τους συγγενείς του Νικήτα Κορωνιού 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του



Σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του φοιτητή καταδικάστηκε ο “δράκος των ασανσέρ”

Ο “δράκος” στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών

- Το παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του θύματος “έκαψε” τον δράστη

- "Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου" είπε στο δικαστήριο αλλά δεν έπεισε

- "Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Δεν πήγα ποτέ στον Λυκαβηττό" υποστήριξε ο 44χρονος
Η δικαίωση για τους συγγενείς του 21χρόνου Νικήτα Κορωνιού, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό ήρθε με 20 χρόνια καθυστέρηση!

Πριν λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε με πλειοψηφία 5-2 τον αποκαλούμενο "δράκο των ασανσέρ" σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 21χρόνου φοιτητή.

Δύο μέλη του Δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει ο κατηγορούμενος να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Η δολοφονία έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997.Το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

Ο κατηγορούμενος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997 και καταδικαστεί  σε 179 χρόνια. Σήμερα το ΜΟΔ του επέβαλε και ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας "πατώντας" στο παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου κατηγορούμενου το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και τον έφερε στο εδώλιο. Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη στην αγόρευση της πως ο δράστης της δολοφονίας είναι ο κατηγορούμενος, χαρακτηρίζοντας το αποτύπωμα "αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο". Μάλιστα , η εισαγγελέας υπογράμμισε το γεγονός ότι εντοπίστηκε  στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δηλαδή ακριβώς στο σημείο που το θύμα δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα από μαχαίρι . Επιπλέον, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο ενώ στάθμευε τη μηχανή του.

Από την πλευρά του ο 44χρόνος κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε σχέση με τη δολοφονία γεγονός που στηλίτευσε η εισαγγελέας στην αγόρευση της . "Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου" είπε, προσθέτοντας : "Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό".

Παράλληλα ο κατηγορούμενος περιέγραψε: Έκανα  κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Οταν βγήκα έκανα  πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Οταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία".  Όπως υποστήριξε επίσης: "Κατηγορήθηκα  μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες,έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία  εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα" (...) "Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη καμία άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι  για κάτι που δεν έκανα".

Ψύχραιμοι άκουσαν την απόφαση τόσο οι συγγενείς του θύματος όσο και η σύζυγος του κατηγορούμενου η οποία τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.


Πηγή: http://ift.tt/2sH2b1j
loading...
 
Top