ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ενημερώστε OΛOYΣ OTI AN TOYΣ XTYΠHΣOYN KOYΔOYNI ANΘPΩΠOI ME ΣTOΛEΣ KANONIKEΣ
& ΠOYN OTI EINAI AΠO EYΔAΠ, ΔEH, OTE, Courier KTΛ NA MHN ANOIΞOYN. MΠAINOYN MEΣA ΣE XTYΠANE & ΣE KΛEBOYN.
Σπείρες ληστών χτυπούν το κουδούνι.
Τουλάχιστον σε πέντε σπίτια έχουν εισβάλει την τελευταία εβδομάδα ληστές, χτυπώντας το κουδούνι, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή της Εφορίας. Φεύγοντας πήραν μαζί τους αντικείμενα αξίας.
Αν σας πουν «είμαστε από τη ΔΕΗ ή την Εφορία» μην ανοίξετε την πόρτα. Πέντε ανύποπτοι ένοικοι που έκαναν, τις προηγούμενες ημέρες, το λάθος και υποδέχτηκαν τους δήθεν υπαλλήλους, την «πάτησαν» και τώρα κλαίνε τη μοίρα τους.
Ένα από τα πρώτα ανύποπτα θύματα των ληστών που «χτυπούν» με το κουδούνι ήταν μία 35χρονη λογίστρια στο Χαλάνδρι.
Μέρα-μεσημέρι είδε τους κακοποιούς μέσα στο σπίτι της να την απειλούν με τα όπλα τους.
Η άτυχη γυναίκα εξιστορεί την περιπέτειά της στην Espresso της Τρίτης, για τους ένοπλους καλοντυμένους (!) επισκέπτες της :
«Ήταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και μόλις είχα επιστρέψει σπίτι μου. Τότε μου χτύπησαν το κουδούνι, Από την κάμερα είδα δύο άνδρες με γυαλιά ηλίου και μουστάκια. Μου είπαν ότι είναι από τη ΔΕΗ και μου έδειξαν ένα έγγραφο στην κάμερα. Συγκεκριμένα μου είπαν πως έχει βλάβη το ρολόι μου και πρέπει να δουν τον πίνακα του σπιτιού μου για διαρροή. Εγώ δεν ξέρω από αυτά και άνοιξα, καθώς ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ θεωρούσα πως ήταν λίγο “τσιμπημένος”.



Με το που άνοιξε η εξώπορτα του διαμερίσματος, οι δύο άνδρες τη σημάδευαν.
«Δεν ξέρω εάν ήταν αληθινά ή ψεύτικα τα πιστόλια, αλλά εκεί δεν το ρισκάρεις. Μου πήραν χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα. Από την Αστυνομία μου είπαν πως έχουν κι άλλα περιστατικά στην περιοχή» σημείωσε η 35χρονη.
Το κόλπο των ληστών είναι απλό και όπως φαίνεται αποδίδει, αφού, σύμφωνα με την Espresso, σε διάστημα μίας εβδομάδας έχουν «χτυπήσει» πέντε φορές σε ισάριθμα διαμερίσματα των βόρειων και νότιων προαστίων του Λεκανοπεδίου.
«Αγαπημένες» περιοχές των κακοποιών είναι το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Κηφισιά και η Γλυφάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες αρχικά παρακολουθούν το υποψήφιο θύμα τους, προκειμένου να «τσεκάρουν» την οικονομική του κατάσταση.
Στη συνέχεια με διακριτικό τρόπο συλλέγουν πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο και όροφο διαμερίσματος, ενώ διαπιστώνουν πότε ο στόχος τους (γυναίκες ή ηλικιωμένοι) βρίσκεται μόνος τους στο σπίτι.
Και αν ανοίξει η πόρτα, τότε αλίμονο στον ανύποπτο ιδιοκτήτη…
newsone.gr



Πηγή: http://ift.tt/2scl9MU
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top