ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com



Την άποψη πως μετά την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση δέσμευσε την χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060 εκφράζει μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πέραν του γεγονότος ότι η χώρα δεσμεύεται με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% μέχρι το 2022, η κυβέρνηση έσπευσε να συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 2% έως 2,4% μέχρι το 2060!»
Ο κ. Βενιζέλος κρίνει ως θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δίχως όμως η κυβέρνηση να επιτυγχάνει τους στόχους της.
«Πρόκειται για θετικό γεγονός, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς θα υπάρξει η εκταμίευση της δόσης 8,5 δις ευρώ. Πέραν μιας ρητορικής για το χρέος, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτα παραπάνω, έχασε τους στόχους της».
Ο κ. Βενίζελος επιτίθεται στην κυβέρνηση για την στάση της στο θέμα του χρέους : «η κυβέρνηση αντιστρέφει αυτά που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια, όταν καλλιεργούσε ότι θα κάνει ριζοσπαστικά πράγματα για το χρεός, όπως κούρεμα ή αναδιαρθρωση. Τελικά θα πάρει ένα μικρό συμπλήρωμα των όσων κάναμε εμείς το 2012 με το PSI και αυτό ατελώς» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων Παπαδήμου-Σαμαρά, «ο κ. Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει τη δυτική σαλιάρα, αφού πρώτα έδεσε ένα φιόγκο γύρω από την χώρα».
«Εικονικές και υπονομευμένες οι συναντήσεις του Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς»
Σχετικά με τον κύκλο επαφών που θα έχει την ερχόμενη εβδόμαδα ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος αν και δηλώνει πως κάθε συζήτηση είναι θετική, υποστηρίζει πως «αυτή η κίνηση γίνεται εικονικά, εκ των υστέρων, με καθυστέρηση και αφού έχει από πριν υπονομευθεί».
Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και προκρίνει ως μοναδική λύση την προσφυγή στις κάλπες.
«Πρέπει να πάμε σε εκλογές και να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να συμμετέχει».
«Δεν υπάρχει θέμα προσχώρησής μου στη ΝΔ»
Ερωτηθείς για τις φήμες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τον φέρνουν να μεταπηδά στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βενιζέλος απαντά πως «ζήτημα δικής μου προσχώρησης στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει. Το να υπάρχει μια εμβέλεια των ιδεών μου και του πολιτικού μου λόγου σε όλο το φιλοευρωπαϊκό φάσμα είναι καλό».
Τέλος, για το πολιτικό μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ.Βενιζέλος σχολιάζει: «πρέπει να σκεφτούμε το περιεχόμενο αυτών που λέμε και εκφράζουμε. Να είναι ευκρινές και καθαρό. Δεν είναι οργανωτική η απάντηση που πρέπει να δώσουμε, δηλαδή να είμαστε περισσότεροι και όλοι μαζί».
Πηγή: www.skai.gr 
Πηγή
loading...
 
Top