ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
750.000 ευρώ... στα σκουπίδια! “Σκουριάζει” εξοπλισμός του ΕΚΑΒ αντί να σώζει ζωές! [pics]
- Το εξελιγμένο σύστημα φτιάχτηκε για να διευκολύνει την μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο

- Κόστισε 750.000 ευρώ και το έργο παραδόθηκε το 2009
- Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιείται, άγνωστο γιατί
- Κάποια στιγμή διατάχθηκε ΕΔΕ για το θέμα αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό το αποτέλεσμά της από το 2012
- Την ίδια ώρα ο πανάκριβος εξοπλισμός "σκουριάζει" στο ΕΚΑΒ Ηπείρου
Κατά καιρούς έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών, όπου ασθενείς χάνουν τη ζωή τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, είτε λόγω αργοπορημένης διακομιδής τους, είτε λόγω μη έγκαιρης παρέμβασης των γιατρών. Και μπορεί γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ να κάνουν ό,τι μπορούν, οι ελλείψεις όμως σε υλικοτεχνική δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο τους.

Κάθε νέο σύστημα που θα ενίσχυε το δύσκολο και απαιτητικό έργο του ΕΚΑΒ, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο που θωρακίζει την ασφαλή διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία. Ενα τέτοιο σύστημα είναι το "Σύστημα Προνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής και Νοσηλευτικής για την Περιφέρεια Ηπείρου "

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα που περιλαμβάνει τον άμεσο εντοπισμό των ασθενοφόρων και την καθοδήγησή τους, στο ακριβές σημείο που βρίσκεται ο ασθενής καθώς και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες. Το πιο σημαντικό όμως που παρέχει είναι η δυνατότητα να παρακολουθείται η κατάσταση του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο κατά τη διακομιδή του, μεταφέροντας τα δεδομένα απο το ασθενοφόρο στο κέντρο του ΕΚΑΒ και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του εφημερεύοντος νοσοκομείου! Αυτό το σύστημα είχε τη δυνατότητα να εντάξει στο δυναμικό του το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο πλαίσιο "Ανάπτυξη και Προώθηση της Καινοτομίας"του Π.Ε.Π Ηπείρου εντάχθηκε το πολύτιμο έργο "Σύστημα Προνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής και Νοσηλευτικής για την Περιφέρεια Ηπείρου". Το κονδύλι ύψους 750.000 ευρώ εξασφαλίστηκε, με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων να αναλαμβάνει το 2006 τη μελέτη του.

Ο εξοπλισμός (monitor, server, laptop, GPS, 30 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας) αγοράστηκε και το έργο παραδόθηκε το 2009, χωρίς όμως να τεθεί ποτέ σε παραγωγική λειτουργία!
!
ΦΩΤΟ από το epirus-tv-newsΦΩΤΟ από το epirus-tv-news
Ακολούθησε η σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση των υφιστάμενων προβλημάτων του έργου που το κρατούσαν εκτός λειτουργίας και διατάχθηκε ΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι επιτροπές παραλαβής του συστήματος λειτούργησαν σύνομα στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου. Σύμφωνα με το epirus-tv-news, ο εξοπλισμός που αγοράστηκε σε μεγάλο βαθμό αλλοιώθηκε, καταστράφηκε, χάθηκε και γενικώς ..απαξιώθηκε, με τα πανάκριβα "εργαλεία "να είναι καταδικασμένα σε ..αχρηστία!
Το εν λόγω σύστημα ήταν έτοιμο να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία, υπήρξαν αποσπασματικές πετυχημένες προσπάθειες δοκιμαστικής λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει ως εργαλείο καθημερινής εργασίας που θα ήταν και αυτό που θα αναδείκνυε πιθανές ατέλειές του και παράλληλα θα έδειχνε στην πράξη το μέγεθος της σημαντικότητάς του. Ο χρόνος περνούσε ..με την κωλυσιεργία των πρώην και νυν ιθυνόντων του ΕΚΑΒ, να φέρεται πως ήταν η αιτία που το κρατούσε και εξακολουθεί να το κρατά στα αζήτητα.
Υπογραμμίζεται πως η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά σημαντική απο όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ενώ άπαντες εκδήλωσαν την προθυμία τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
Ετσι το έργο που αφενός θα αποτελούσε έναν "θησαυρό" για το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Ηπείρου και αφετέρου θα αποδεικνύονταν σωτήριο για τις ζωές συμπολιτών μας, μέχρι και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, ενώ ο εξοπλισμός της διόλου ευκαταφρόνητης αξίας των ...750.000 ευρώ έχει "καταδικαστεί" σε αχρηστία, την ώρα που δεν έχει γίνει γνωστό απο το 2012 το πόρισμα της ΕΔΕ, που θα δείξει τι ακριβώς έφταιξε και δεν κατάφερε το ΕΚΑΒ Ηπείρου να αξιοποιήσει αυτό το πολύτιμο έργο....
Πηγή: epirus-tv-news



Πηγή: http://ift.tt/2rCdrwR
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top