ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7- 6,8 ρίχτερ, περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τη σεισμική δόνηση 6,1 ρίχτερ που έγινε στη Μυτιλήνη, το μεσημέρι της Δευτέρας (12.06.2017).



Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στη Σμύρνη, με τους Τούρκους σεισμολόγους να τονίζουν πως... τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Όπως τονίζει ο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Övgün Ahmet Ercan: “Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που... περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 ρίχτερ. 
Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα”.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Levent Gülen αναφέρει πως “είμαστε τυχεροί που ο σεισμός έγινε στη θάλασσα διαφορετικά θα ήταν χειρότερα και σίγουρα θα είχαμε καταστροφές” (σ.σ. Στην Τουρκία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως συνέβη στη Μυτιλήνη).

Ο καθηγητής Oğuz Gündoğdu τονίζει πως “περιμέναμε αυτόν τον σεισμό. Για μήνες, γίνονταν συνεχώς σεισμοί στην περιοχή, όπως στο Κουσάντασι. Σίγουρα, αναμένονται πολλοί μετασεισμοί”.

Ο καθηγήτής Şerif Barış επισήμανε ότι "θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί, έντασης μεγαλύτερης των 6 ρίχτερ. Εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 ρίχτερ”.

Πηγή: Hurriyet


Πηγή: http://ift.tt/2rSlvYO
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top