ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ένα 4χρονο αγόρι κατάφερε να επιβιώσει χωρίς βοήθεια για σχεδόν 5 μέρες σε ένα δάσος στα Ουράλια της δυτικής Ρωσίας, γεμάτο αρκούδες και λύκους. Ο μικρός χάθηκε μέσα στο δάσος κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής για κατασκήνωση.

Το παιδί εντοπίστηκε κουλουριασμένο κάτω από ένα δέντρο και σύμφωνα με τους γιατρούς που το εξέτασαν, ήταν γεμάτο με τσιμπήματα από κουνούπια και τσιμπούρια ενώ υπέφερε από αφυδάτωση και πνευμονία. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε ως «σοβαρή αλλά σταθερή».

Οι γονείς του μικρού Dima Peskov δήλωσαν, πως το αγοράκι ήταν ψυχολογικά τραυματισμένο και δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ κατάφερε να επιβιώσει για πέντε ολόκληρες μέρες ολομόναχο, τρώγοντας μόνο γρασίδι και πίνοντας νερό από λακκούβες.Πεντακόσιοι εθελοντές πήραν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, που έλαβαν χώρα κοντά στην λίμνη Reftinskoye, ένα μέρος όπου ζουν αρκούδες και λύκοι. Μόλις βρέθηκε, το αγόρι μεταφέρθηκε δια αέρος σε νοσοκομείο στην πόλη Asbest, 50 μίλια βορειοανατολικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Ekaterinburg.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Andrey Peskov, το αγόρι βρέθηκε από ένα νεαρό εθελοντή: «Περπάτησε γύρω από ένα δέντρο (σ.σ. ο διασώστης) και συνειδητοποίησε πως αυτό που στην αρχή έμοιαζε με άλλον ένα σωρό από χώμα ήταν στην πραγματικότητα ένα ξαπλωμένο παιδί».

«Στην αρχή νόμιζε πως το αγόρι ήταν νεκρό ύστερα όμως είδε μια μικρή κίνηση. Ο γιος μας αισθάνεται καλύτερα, με καταλαβαίνει – αν και δεν μιλάει», πρόσθεσε ο πατέρας του Dima. Η μητέρα του αγοριού με δάκρυα στα μάτια και φανερά σοκαρισμένη αρκέστηκε να δηλώσει: «Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές».

Ο μικρός Dima χάθηκε, ενώ βοηθούσε τον πατέρα του να μαζέψει ξύλα για την φωτιά. Ο πατέρας του πίστεψε πως επέστρεψε πίσω στην σκηνή που βρισκόταν η μητέρα του. Οι γονείς δήλωσαν πως έψαξαν αρχικά μόνοι τους πριν καλέσουν την αστυνομία. Ο πατέρας παραδέχτηκε πως: «Η αστυνομία υποπτευόταν πως σκότωσα τον γιο μας και έκρυψα το σώμα του στο δάσος» ενώ αρνήθηκε να προσθέσει κάτι άλλο επάνω σε αυτό.

Η επιτροπή ερευνών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζει εάν οι γονείς αμέλησαν την εποπτεία του μικρού: «Πάνω από 50 μάρτυρες καλέστηκαν για να καταθέσουν στην έρευνα, ανάμεσα στους οποίους συγγενείς, γείτονες, το προσωπικό του νηπιαγωγείου στο οποίο πηγαίνει ο μικρός και ψαράδες που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στη λίμνη». «Καθώς ανακρίνουμε τους μάρτυρες, διευκρινίζουμε τους λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν στην κατάσταση που έφερε σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού».





fumara.gr


Πηγή: http://ift.tt/2rDldqo
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top