ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο 38χρονος Marcio Gomes είναι από τους τυχερούς της τραγωδίας στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, αφού ο ίδιος και η οικογένειά του διασώθηκαν από την πύρινη κόλαση.



Η οικογένειά του Gomes εγκλωβίστηκε στον 21ο όροφο του πύργου με τις φλόγες να τυλίγουν το κτίριο. Όταν η φωτιά έφτασε στο διαμέρισμά του, ο 38χρονος πήρε τη γυναίκα και τις κόρες του και τις οδήγησε, μέσα από φλεγόμενες σκάλες και πάνω από σορούς των γειτόνων τους, στο εξωτερικό του κτιρίου.

Φτάνοντας ωστόσο κάτω, συνειδητοποίησε πως μέσα στον πανικό η 12χρονη κόρη του Luana είχε μείνει πίσω.

Όπως γράφει η εφημερίδα Sun, είχε χάσει τις αισθήσεις της από τον καπνό, την ώρα που κατέβαινε. Έτσι ο Marcio άφησε σε ασφαλές σημείο τη γυναίκα και τη 10χρονη κόρη του Megan και επέστρεψε μέσα στις φλόγες για να σώσει και την άλλη του κόρη.

«Είχε φτάσει στα μισά, σταμάτησε και δεν μπορούσε πια να κουνηθεί, έχασε τις αισθήσεις της» περιγράφει ο 38χρονος.

Καθοδηγώντας τους πυροσβέστες, που είχαν αποπροσανατολιστεί μέσα στο κτίριο, ο Gomes κατάφερε να σώσει την κόρη του και όλη η οικογένεια πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα.


Η σύζυγος του Gomes είναι επτά μηνών έγκυος και οι γιατροί την έβαλαν σε τεχνητό κώμα, για να βοηθήσουν την ίδια και το αγέννητο μωρό της να αναρρώσουν.

Σύμφωνα με την αφήγηση του 38χρονου, αποφάσισε να αψηφήσει όλες τις συστάσεις να μείνουν μέσα στο διαμέρισμα και αποφάσισε να ρισκάρει για να βγάλει την οικογένειά του από το κτίριο, αφού είχε ήδη συμπληρώσει δύο ώρες περιμένοντας για βοήθεια.

Έτσι η οικογένεια βρέθηκε να περπατά σχεδόν στα τυφλά, περνώντας πάνω από σορούς. «Τους τύλιξα όλους με βρεγμένες πετσέτες και είπα, δεν υπάρχει γυρισμός, πρέπει να πάμε» αφηγείται ο 38χρονος. «Έπρεπε να κατέβουμε από τον 21ο όροφο, δεν βλέπαμε τίποτα. Περάσαμε πάνω από πτώματα…».

Τα θύματα της πυρκαγιάς είναι τουλάχιστον 12, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αλλά η αστυνομία εκφράζει φόβους πως ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει.

Το κτίριο δεν είχε πυρασφάλεια ούτε συναγερμό φωτιάς, με αποτέλεσμα η οικογένεια Gomes, όπως πιθανώς και πολλοί άλλοι, να καταλάβουν πως το κτίριο καίγεται σχεδόν μιάμιση ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Μάλιστα, όπως λέει ο 38χρονος, από την άμεση δράση του έλεγαν πως η φωτιά είχε αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο.

«Τους είπα πως η γυναίκα μου ήταν έγκυος και πως δεν μπορούσαμε να κατέβουμε, είχε πάρα πολύ καπνό. Αλλά εκείνοι δεν έστελναν κανένα επάνω. Στις 4:30 πια οι φλόγες έκαιγαν όλο το κτίριο» αφηγείται.


Πηγή: http://ift.tt/2rqp4mh
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top