ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
«Αν συνέβη σε εμάς μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Θα πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή προς παραδειγματισμό», λέει η Sophie Serrano...


Οι οικογένειες δύο μωρών που για δέκα ολόκληρα χρόνια τα μεγάλωναν σαν να ήταν βιολογικά τους παιδιά ανακάλυψαν ότι είχε γίνει λάθος στο μαιευτήριο και τελικά δεν ήταν δικά τους. Η απίστευτη ιστορία συνέβη σε μαιευτήριο της Γαλλίας και οι οικογένειες ζητούν τώρα αποζημίωση 12 εκατ. ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη πριν στις 20 Ιουλίου 1994 όταν η Sophie Serrano -38 ετών σήμερα- μια μητέρα που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της γέννησε σε κλινική της γαλλικής Ριβιέρας κοντά στην πόλη Grasse.

Η κόρη της κ. Serrano, η μικρή Manon υπέφερε από ίκτερο και οι γιατροί έβαλαν το μωρό σε θερμοκοιτίδα δίπλα σε ένα άλλο κοριτσάκι. Μια νοσοκόμα άλλαξε εν αγνοία των γονιών θέση στα μωρά μέσα στη θερμοκοιτίδα. Αν και οι δύο γυναίκες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις κατά την παράδοση των παιδιών οι υπεύθυνοι της κλινική τις διαβεβαίωσαν ότι όλα ήταν εντάξει.

Δέκα χρόνια αργότερα ο πατέρας της Manon ζήτησε εξέταση dna διότι το παιδί δεν του έμοιαζε. Μάλιστα είχε αμφισβητήσει και την ίδια του τη γυναίκα η οποία υποστήριξε ότι δεν είχε σχέσεις με άλλον άνδρα. Η γυναίκα υποβλήθηκε με τη σειρά σε εξέταση μητρότητας για να αποκαλυφθεί ότι ούτε εκείνη ήταν η βιολογική της μητέρα.

Μετά από έρευνα το τι πραγματικά είχε συμβεί αποκαλύφθηκε. Την ημέρα της ανταλλαγής τρία μωρά έπασχαν από ίκτερο. Ενα αγόρια και δύο κορίτσια. Τα δύο κοριτσάκια μπήκαν στην ίδια θερμοκοιτίδα και το λάθος δεν άργησε να γίνει.

Οι γονείς γνώρισαν τα βιολογικά τους παιδιά όταν ήταν 10 ετών. Συναντήθηκαν αλλά αποφάσισαν να μην τα αλλάξουν. «Όταν γνώρισα τη βιολογική μου μητέρα με έπιασε ένα σφίξιμο. Ήταν πολύ περίεργο όλο αυτό. Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε μια άγνωστη γυναίκα», λέει η Manon.

«Αν συνέβη σε εμάς μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Θα πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή προς παραδειγματισμό ώστε οι εργαζόμενοι στα μαιευτήρια να είναι πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί», λέει η Sophie Serrano.

To κορίτσι που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε πώς δηλώνει σοκαρισμένη στο άκουσμα ότι φταίνε οι δύο μητέρες που δεν αναγνώρισαν τα παιδιά τους και έγινε το λάθος. «Το βρίσκω απάνθρωπο να ρίχνουν το φταίξιμο στη μητέρα μου. Μόλις είχε γεννήσει, ήταν πολύ νέα και δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κάτι τέτοιο».

Οι δύο οικογένειες έχουν απομακρυνθεί και οι γονείς έχουν κρατήσει τα μη βιολογικά τους παιδιά.

Από την πλευρά του το νοσοκομείο κατηγορεί την νοσοκόμα λέγοντας ότι ήταν αλκοολική και δεν ήξερε τι έκανε και επιμένει ότι δεν θα πληρώσει αποζημιώσεις για το συμβάν.


Πηγή: http://ift.tt/2tAQCGm
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top