ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και πολιτικοί αξιωματούχοι είχαν συζητήσεις για το πως θα επηρεάσουν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μέσω των συμβούλων του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν Αμερικανοί πράκτορες και τις οποίες, αποκάλυψε η εφημερίδα “The New York Times.”
Η εφημερίδα επικαλείται τρεις πρώην αλλά κι εν ενεργεία Αμερικανούς αξιωματούχους που έχουν γνώση των πληροφοριών, τονίζοντας ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συνομιλιών βρέθηκαν ο Πολ Μάναφορτ, που ήταν -κατά την συγκεκριμένη περίοδο- ο πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, αλλά κι ο Μάικλ Φλιν, απόστρατος στρατηγός, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν σύμβουλος του Τραμπ.
Τόσο επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου, όσο και ειδικός ανακριτής που διορίστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, διερευνούν το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και την υπόθεση να υπήρξε συνωμοσία μεταξύ του Τραμπ και της Μόσχας.
Τα ζητήματα αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο του δικαστικού και πολιτικού ενδιαφέροντος στην Ουάσιγκτον εδώ και δύο εβδομάδες με αφορμή την απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, από τον πρόεδρο Τραμπ κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η έρευνα της αναφερόμενης υπηρεσίας για την Ρωσία. Η Μόσχα έχει απορρίψει κάθε σχέση με την υπόθεση, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ, αρνείται την ύπαρξη οποιασδήποτε συνωμοσίας.
Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας είναι το τελευταίο μιας σειράς δημοσιεύσεων που δείχνουν το επίπεδο ανησυχίας που υπάρχει εντός της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κι αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ.
Στις 18 Μαΐου, το Reuters αποκάλυψε ότι ο Φλιν κι άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχαν επαφές με Ρώσους αξιωματούχους, αλλά κι άλλους στο Κρεμλίνο, μέσω τουλάχιστον 18 τηλεφωνημάτων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια του τελευταίου επταμήνου του προεκλογικού αγώνα των προεδρικών εκλογών του 2016. Η δημοσιοποίηση της πληροφορίας αυτής από το Reuters έγινε μέσω της επίκλησης πρώην αλλά κι εν υπηρεσία Αμερικανών αξιωματούχων.
Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε την Τρίτη σε μέλη του Κογκρέσου ότι είχε εντοπίσει επαφές μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και του αυξημένου ενδιαφέροντος που είχε η Μόσχα προκειμένου να παρασύρει τους Αμερικανούς “προς την προδοσία.”
Οι New York Times στο δημοσίευμά τους, αναφέρουν ότι μερικοί Ρώσοι υπερηφανεύονταν για το πόσο καλά γνώριζαν τον Φλιν, ο οποίος αμέσως μετά την προεδρική ορκωμοσία του Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντα του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για να οδηγηθεί σε παραίτηση πριν συμπληρωθεί ένας μήνας, από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Φλιν παραιτήθηκε καθώς παραπλάνησε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς σχετικά με την έκταση αλλά και το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων που είχε πριν την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ.
Άλλοι αξιωματούχοι συζητούσαν το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν τις σχέσεις που είχαν με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ζει εξόριστος στην Ρωσία. Ο Μάναφορτ είχε για ένα χρονικό διάστημα συνεργαστεί με τον Γιανουκόβιτς, ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Ο Κάρτερ Πέιτζ, που ήταν σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος στο Reuters ότι θα καταθέσει στην αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες, επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ενώ “προετοιμάζει τις λεπτομέρειες,” της κατάθεσής του. “Στην παρούσα φάση, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα,” έγραψε στο μήνυμά του ο Πέιτζ τονίζοντας ότι αν προσκληθεί θα καταθέσει και στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κάποια τέτοια πρόσκληση. Την κατάθεση του Πέιτζ στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 6 Ιουνίου, δημοσιοποίησε το τηλεοπτικό κανάλι ABC News, χωρίς ωστόσο, η ημερομηνία της κατάθεσης να έχει επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της επιτροπής. Σε επιστολή προς την επιτροπή αυτή, ο Πέιτζ κατηγόρησε τον Μπρέναν ότι έδωσε μία “προκατειλημμένη κατάθεση”κατά την ακρόασή του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.
Το πρωί της Τετάρτης (24/05/2017), ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες, επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ δήλωσε ότι θα κλητεύσει τον Φλιν, μετά την άρνησή του να καταθέσει. “Θα ακολουθήσει η αποστολή κλήσεων που θα είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε ν' αυξήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να λάβουμε τις πληροφορίες, τις οποίες χρειαζόμαστε,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σιφ στους δημοσιογράφους.
Οι επικεφαλής της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες στην Γερουσία δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν επίσης στην αποστολή κλήσεων προς τον Φλιν και το περιβάλλον του, μετά την άρνησή του να παραχωρήσει έγγραφα που του ζητήθηκαν, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα της επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top