ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Η μητέρα μας είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή μας. Μας έφερε σε αυτόν τον κόσμο και πάντα θα μας προστατεύει, θα μας σκέφτεται και θα μας αγαπά. Όλοι θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η μητέρα μας θα ζήσει μία γεμάτη και υγιή ζωή και θα βρίσκεται κοντά μας για όσο περισσότερα χρόνια γίνεται. Έτσι, ας ξεκινήσουμε φέτος μία καινούρια παράδοση. Πέρα από τα λουλούδια, ας κάνουμε στη μητέρα μας ένα δώρο υγείας!

Παρακάτω θα δείτε κάποιες ιδέες για εύκολα και ανέξοδα ή οικονομικά δώρα που θα βελτιώσουν την υγεία των μαμάδων μας!
1. Από αυτή την Κυριακή ξεκινήστε ένα πρόγραμμα περιπάτου με τη μαμά σας! Θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία και των δυο σας, θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά εάν το χρειάζεστε ενώ θα σας προσφέρει την ευκαιρία να ξοδέψετε ποιοτικό χρόνο παρέα! 

2. Κάντε της δώρο μία συνδρομή στο γυμναστήριο. Μπορείτε επίσης να ψάξετε για δωρεάν ή πολύ οικονομικά προγράμματα γυμναστικής σε δημοτικά γυμναστήρια ή συλλόγους. Ακόμα καλύτερα, συμμετέχετε και εσείς μαζί της στο γυμναστήριο και δεθείτε περισσότερο!

3. Αποφύγετε να τη βγάλετε έξω για φαγητό και οργανώστε ένα οικογενειακό τραπέζι με υγιεινές συνταγές. Αποφύγετε τα κόκκινα κρέατα και τις βαριές σάλτσες, δώστε βάση στα φρούτα και τα λαχανικά και βρείτε εύκολες και νόστιμες συνταγές στο διαδίκτυο που θα προσφέρουν σε εσάς και την οικογένειά σας μία ευχάριστη γευστική αλλαγή μετά την πολυφαγία των πασχαλινών ημερών.

4. Υπενθυμίστε στη μητέρα σας το απαραίτητο ετήσιο check up. Ακόμα καλύτερα, κάντε της δώρο αναγκαίες εξετάσεις όπως είναι το τεστ παπ, η μέτρηση οστεοπόρωσης και το αιματολογικό check up. Συζητήστε για την υγεία της, μάθετε εάν κάτι την απασχολεί ή εάν έχει παρατηρήσει κάτι διαφορετικό και τονίστε της τη σημαντικότητα της πρόληψης και του τακτικού ελέγχου

5. Βοηθήστε τη μητέρα σας να κοιμηθεί καλύτερα και περισσότερο! Ο καλός και επαρκής ύπνος είναι γνωστό ότι βοηθά τον οργανισμό μας σε πολλά επίπεδα. Κάντε της δώρο ένα καινούριο σετ σεντόνια ή ένα αναπαυτικό μαξιλάρι, βοηθήστε τη να φτιάξει χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρά της ή αγοράστε της ένα cd με χαλαρωτική μουσική που βοηθά σε περιπτώσεις αϋπνίας εάν δυσκολεύεται να κοιμηθεί. 

6. Εάν θέλετε να της κάνετε δώρο σοκολατάκια, επιλέξτε μαύρη σοκολάτα οι οποία όπως δείχνουν οι έρευνες μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς.

7. Βοηθήστε τη να «σερφάρει»! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να της δείξετε πως λειτουργεί το internet. Δείξτε της σελίδες με υγιεινές συνταγές καθώς και σελίδες με θέματα υγείας όπου θα μπορεί να ενημερώνεται για ότι την απασχολεί. 

8. Μοιραστείτε την ιστορία σας! Η γιορτή της μητέρας είναι μία καλή ευκαιρία εάν η οικογένεια συγκεντρωθεί για τη δημιουργία του γενεαλογικού δέντρου. Και αν υπάρχει στην  παρέα και η γιαγιά, ακόμα καλύτερα! Συζητήστε, μοιραστείτε μνήμες και δεθείτε με τους ανθρώπους σας. Μάθετε για το οικογενειακό σας ιστορικό, για ασθένειες, χαρακτηριστικά και συνήθειες των προγόνων σας. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όλα τα μέλη της οικογένειας καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως δείκτης για την προδιάθεση σε πολλές παθήσεις. Γιατί η γνώση είναι δύναμη!

Και πάνω απ’ όλα μη ξεχάσετε αυτή τη μέρα, και κάθε μέρα, να δείξετε την αγάπη σας στη μητέρα σας και να την ευχαριστήσετε για ότι έχει κάνει για εσάς!
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top