ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Κολοκυθοκεφτέδες με άνηθο και φέτα

Υπέροχοι, αφράτοι και πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες αρωματισμένοι με άνηθο και με τυρί φέτα για έξτρα γεύση. Μια εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για το τέλειο μεζέ, ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας.
Υλικά συνταγής
600 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
αλάτι πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 αυγά
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
3 φέτες λευκό ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς τη κόρα
50 γρ. αλεύρι
1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη. Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με 1 κ.σ. αλάτι, τα ανακατεύετε ελαφρώς και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για 30-40 λ να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε ελαφρώς, τα τυλίγετε σε μια καθαρή πετσένα και τα πιέζετε ώστε να στυφτούν καλά και φύγουν τα πολλά υγρά. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε καλά τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα τριμμένα κολοκυθάκια.
Προσθέτετε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, τη θρυμματισμένη φέτα, τη παρμεζάνα, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Βάζετε τις φέτες ψωμιού (χωρίς τη κόρα) στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστούν σε ψίχουλα. Τα μεταφέρετε στο μπολ με τα άλλα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο στεγνό μείγμα. (Αν το μείγμα δεν είναι στεγνό αλλά ελαφρώς υδαρές προσθέστε επιπλέον ψίχουλα ψωμιού).
Χωρίζετε το μείγμα σε 12 μέρη τα οποία αρχικά πλάθετε σε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάτε με τις παλάμες σας να ισοπεδωθούν. Τοποθετείτε το αλεύρι σε ένα μπολ και πανάρετε τους κολοκυθοκεφτέδες και από τις 2 πλευρές φροντίζοντας να τινάζετε το περίσσιο αλεύρι.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες, σε παρτίδες, για 3 λ περίπου από τη κάθε πλευρά. Τις σερβίρετε ζεστές με το ποτό σας ή σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό με τα ψητά σας.
Πηγή: entypwsiako.com/Tο διαβάσαμε εδώ
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top