ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
*Δημοσιογράφος: Ήταν καταπληκτική η κάλυψη των Γαλλικών εκλογών στον α και στον β γύρο από την ομάδα των διεθνών συντακτών(ειδικό ένθετο) στην εφημερίδα σας.Μπράβο, πολλά συγχαρητήρια
:
«Πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που το έκαναν. Η ομάδα των διεθνών που το έκανε είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, ο Μ.Μητσός, η Κ.Ξενάκη, η Ν.Μπαστέα,  τον Π.Δημητρολόπουλο κι άλλους συνεργάτες μας».
*Δημοσιογράφος: Είσαι τυχερός Διευθυντής:
«Νομίζω ότι τα ΝΕΑ δίνουν τον τόνο κουβαλάνε 100 χρόνια ιστορία. Εγώ απλώς βρέθηκα σε αυτή τη θέση μία κρίσιμη στιγμή. Είναι οι αξίες, το Know-how, οι φίλοι αναγνώστες όσοι στηρίζουν τόσα χρόνια αυτόν τον Οργανισμό πολιτισμού».
*Δημοσιογράφος: Κλήθηκες  σε μία δύσκολη στιγμή να διευθύνεις μία εφημερίδα με πολύ βαρύ πάτημα στην ιστορία των ΜΜΕ στη χώρα μας. Καθώς παρακολουθήσαμε π. στενά την υπόθεση, ως οφείλαμε, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου είχαμε κάπως ησυχάσει γιατί καταλάβαμε πως διασφαλίζεται η κυκλοφορία των εφημερίδων και η καταβολή των δεδουλευμένων για τους συναδέλφους μας για όλους τους εργαζόμενος στον Οργανισμό Λαμπράκη. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και θέλω να μας πεις τι ακριβώς συμβαίνει:
«Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν να μπει η εταιρία στην ειδική διαχείριση πράγμα που έχει ήδη γίνει από τις 3 Απριλίου. Η διαδικασία αυτή τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς έχει ήδη προκηρυχθεί ο πλειοδοτικός Διαγωνισμός για τις 31 Μαΐου που σημαίνει ότι στις 12 το μεσημέρι, πρέπει να υποβληθούν από κάθε ενδιαφερόμενο οι προσφορές για την εξαγορά του Οργανισμού. Πρέπει λοιπόν έως τότε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του. Η απόφαση λέει ρητώς ότι  βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή  είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια!
Πράγματι η Ειδική Διαχείριση που είναι η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων «Grant Thorton» και η δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης» προσπαθεί να κάνει αυτό. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει, όπως η ομαλή χρηματοδότηση χωρίς να ζητούνται πρόσθετα κεφάλαια αλλά  να διατίθεται μέρος των εσόδων του προϊόντος. Δηλαδή να πληρώνονται τα βασικά έξοδα λειτουργίας του Οργανισμού(χαρτί,μελάνι, φως νερό, τηλ. κλπ) και οι τρέχουσες αποδοχές των εργαζομένων. Υπάρχει δηλαδή ένας ειδικός λογαριασμός που παραμένει ανοικτός. Τον λογαριασμό όμως δεν τον διαχειριζόμαστε εμείς. Οι ειδικοί διαχειριστές στέλνουν τις εντολές στις τράπεζες (σ.σ μεταξύ τους και η alpha bank) και αυτές με τη σειρά τους  υπογράφουν τα χαρτιά και  γίνονται οι πληρωμές. Θεωρητικά κανείς δεν απαντά όχι όμως πρακτικώς έχουμε πάρει μόνο το δώρο και το 60% του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου και σήμερα είναι 9 Μαΐου. Εδώ υπάρχει μία αντίφαση. Παρά τα προβλήματα οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την απόφαση με οποιοδήποτε κόστος να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας  και να  βγαίνει η εφημερίδα όλο αυτόν τον τελευταίο χρόνο. Αποτελεί απορία όλων ποιος και τι κρύβεται πίσω από αυτή τη στάση. Το προφανές καθώς δεχόμαστε και πολλούς εκβιασμούς καμία εξουσία δεν θέλει Μέσα που δεν μπορεί να ελέγξει. Προσωπικά έχω δεχτεί και πολλές πιέσεις και απειλές. Σημασία έχει να τελειώσει ομαλά η  διαδικασία και να παραδώσουμε ακέραιο και ζωντανό τον Οργανισμό».
*Δημοσιογράφος: Εδώ εκβιάζεται,απειλείται ο Διευθυντής μίας εφημερίδας και είναι πολύ σοβαρό:
«Αντέχουμε. Κάνω όμως έκκληση να αφήσουν να εξελιχθεί η διαδικασία ομαλά όπως ορίζει η απόφαση. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ‘έλεος’. Δε φτάνει που δουλεύουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεχόμαστε εκβιασμούς απίστευτους. Το προφανές είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ανοικτό. Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε το πρόσχημα να τα βάζει με τον εκδότη, αυτό δεν υπάρχει στον χάρτη, δεν υπάρχει στον Οργανισμό. Αυτό που τους ενοχλεί τελικά είναι τα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης, γεγονός που είναι προσβλητικό για τη Δημοκρατία μας και την κοινή λογική. Εμείς όμως θα αντέξουμε».



*Δημοσιογράφος: Οι πιέσεις δηλαδή γίνονται προς τις Τράπεζες και τον Ειδικό Διαχειριστή;
«Ακριβώς. Οι πιέσεις αυτές  σκάνε σε εμάς. Γι’αυτό δεν έχουμε ευθύνη. Τη μόνη ευθύνη που έχουμε είναι να  βγάζουμε τα προϊόντα του Οργανισμού με επάρκεια και ποιότητα στον βαθμό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μόνο που συμφέρει είναι να γίνει ομαλά η διαδικασία να φτάσουμε στον πλειστηριασμό και να εξακολουθεί να υπάρχει ο Οργανισμός και μετά από εμάς»
*Δημοσιογράφος:Πιστεύεις ότι το σχέδιο που κινούν οι κυβερνητικοί κύκλοι έχει ως στόχο να ‘σαλαμοποιήσουν’ τα έντυπα, να σπάσουν τον ΔΟΛ σε κομμάτια ώστε να είναι πιο φθηνό το προϊόν;
«Σύμφωνα με αυτό που προβλέπει η συγκεκριμένη διαδικασία- η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε, είναι τα κτίρια ξεχωριστά με τα υπόλοιπα περουσιακά στοιχεία και  το άλλο κομμάτι ολόκληρο είναι τα Μέσα Ενημέρωσης, 0ι 353 τίτλοι που διαθέτει ο Οργανισμός στη μακρά ιστορία του. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία. Αν δεν γίνει αυτό θα επέλθει η διαδικασία της πτώχευσης. Σύμφωνα με την εκτίμηση των ειδικών, αν ο Οργανισμός ανοικτός κοστίζει για παράδειγμα 100 ευρώ, τότε κλειστός θα πουληθεί λιγότερα από τα μισά. Εδώ διακυβεύονται τεράστια νούμερα και ποσά δισεκατομμυρίων! Δεν έχει κανείς δικαίωμα να στερήσει από τους πιστωτές, σημαντικά ποσά. Άρα αυτή η διαδικασία έχει τεράστιους κινδύνους και για αυτούς που περιμένουν να εισπράξουν μέρος του ποσού από τον Δανεισμό και έχουν και άλλες υποχρεώσεις».
*Δημοσιογράφος: Υπάρχει ένα τίμημα κόστους για τον Οργανισμό μπορούμε και εμείς οι δύο για παράδειγμα να καταθέσουμε μια προσφορά  με 1000 ευρώ  και να πάρουμε τον ΔΟΛ;
“Θεωρητικά ναι, ωστόσο υπάρχει και ένα άρθρο στη σχετική νομοθεσία που λέει περί εξευτελιστικού τιμήματος. Το εξευτελιστικό τίμημα το ορίζουν οι Ειδικοί Διαχειριστές. Η διαδικασία αυτή είναι άπαξ, δεν έχει τη δυνατότητα βελτιωμένων προσφορών. Στις 31 Μαΐου υποβάλλονται οι προσφορές, ανοίγουν  οι φάκελοι σε ανοικτή διαδικασία ενώπιον των συμβολαιογράφων και όποιος έχει το υψηλότερο τίμημα κι τις άλλες προϋποθέσεις θα κατοχυρωθεί ως πλειοδότης. Η υποχρέωση είναι να καταβάλλει σε μετρητά τα χρήματα που θα προτείνει. Έως τώρα υπάρχουν το λιγότερο 5 ενδιαφερόμενοι  αλλά δεν έχουν ακόμη υποβληθεί προσφορές. Εμείς ούτως η άλλως, δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη διαδικασία».
*Δημοσιογράφος: Σε περίπτωση που δεν γίνει τίποτα από όλα αυτά, η επόμενη διαδικασία είναι η πτώχευση;
«Ναι είναι η πτώχευση. Δεν νομίζω ότι θα γίνει αυτό. Αν κάποιος ρισκάρει, βάλει τα λεφτά του και μετά θέλει να μετατρέψει τον ΔΟΛ σε κάτι άλλο από αυτό που είναι τότε θα τα έχει πετάξει. θα υπάρχει και η αντίστοιχη απάντηση από τους αναγνώστες και τους ακροατές. Δεν αγοράζεται ό,τι πωλείται. Είναι συγκεκριμένη η κουλτούρα ενός Οργανισμού κι όποιος προσπαθήσει να το αλλάξει, θα το καταστρέψει. Σας ευχαριστούμε πολύ και για την αλληλεγγύη σας».
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top