ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο έχει οδηγήσει στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους...

Τοξικά απόβλητα, ρύποι εργοστασίων και οχημάτων κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και μη βιώσιμη. Μόνο στην Κίνα και στην Ινδία υπάρχουν τρία εκατομμύρια θάνατοι που οφείλονται σε αυτά τα περιβαλλοντικά αίτια.

Εταιρίες, με αυξανόμενους ρυθμούς έχουν εκμεταλλευτεί αυτή την τραγική κατάσταση για εμπορικούς σκοπούς αλλά και για να επιστήσουν την προσοχή στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται περισσότερο από τη ρύπανση. Μία τέτοια επιχείρηση είναι και η Vitality η οποία έχει έδρα το Έντμοντον του Καναδά. Τα άτομα πίσω από τη Vitality κάνουν το εξής: «Μαζεύουν» καθαρό αέρα από τα καναδικά όρη και τον συμπιέζουν σε δοχεία ώστε να τον πουλήσουν.

Κάθε μπουκάλι με συμπιεσμένο καθαρό αέρα, χωρητικότητας 8 λίτρων πωλείται έναντι 24 δολαρίων. Ο Μόουζες Λαμ, ιδρυτής της εταιρίας ανέφερε πως το ξεκίνησε όλο αυτό για να πουλά τα μπουκάλια ως δώρα/φάρσες. Η ζήτηση ωστόσο ήταν τόσο μεγάλη που αναγκάστηκε να μεγαλώσει την παραγωγή. Οι μεγαλύτερες αγορές είναι η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Κορέα.

Αυτή τη στιγμή η Vitality πουλά περίπου 10.000 δοχεία στην Κίνα τον μήνα και υπάρχει η πρόβλεψη πως ο αριθμός θα ανέβει στις 40.000. «Ο κόσμος αγοράζει τα μπουκάλια και τα κάνει δώρο. Αυτό που κάνουμε θεωρούμε πως είναι "το επόμενο εμφιαλωμένο νερό"», σχολίασε ο κ. Λαμ. 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top