ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ζυγιζόμαστε μία φορά την εβδομάδα αλλά σύμφωνα με νέα μέλετη, το καθημερινό ζύγισμα παίζει ρόλο στο αδυνάτισμα...
και στη διατήρηση του νέου σωματικού βάρους, ακόμη και αν κάποιος δεν ακολουθεί συγκεκριμένο διαιτολόγιο.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Σε εκείνους της πρώτης ομάδας οι ερευνητές χάρισαν από μία ζυγαριά μπάνιου, στην οποία έπρεπε να ζυγίζονται καθημερινά, την ίδια πάντα ώρα, κατά προτίμηση το πρωί, αμέσως μόλις ξυπνούσαν.
Οι εθελοντές αυτοί έπρεπε επίσης να μπαίνουν καθημερινά σε μία ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, για να σημειώνουν το βάρος τους.

Στους εθελοντές της δεύτερης ομάδας δεν έγινε καθόλου λόγος για ζύγισμα, ενώ και στις δύο ομάδες σύστησαν να προσπαθήσουν επί 1 χρόνο να χάσουν βάρος με όποιον τρόπο ήθελαν. Όταν πέρασε ο χρόνος, οι ερευνητές έδωσαν από μία ζυγαριά και στους εθελοντές της δεύτερης ομάδας, ζητώντας από τους μεν εθελοντές της πρώτης ομάδας να μην ξαναπαχύνουν και από εκείνους της δεύτερης να αδυνατίσουν (και πάλι μπορούσαν ελεύθερα να διαλέξουν με ποιον τρόπο θα το επιτύγχαναν). Κατά την έναρξη της μελέτης καθώς και στους 6, τους 12 και τους 24 μήνες, οι ερευνητές ζύγισαν οι ίδιοι τους εθελοντές τους.

Στον πρώτο χρόνο της μελέτης, ο αριθμός των εθελοντών που αδυνάτισαν σημαντικά ήταν διπλάσιος στην ομάδα που ζυγιζόταν καθημερινά.  Στην πραγματικότητα, το 28,6% των εθελοντών αυτής της ομάδας έχασαν το 5% του αρχικού σωματικού βάρους τους και το 8,6% έχασαν το 10% του αρχικού σωματικού βάρους, ενώ κατά μέσον όρο η απώλεια βάρους έφτασε έως τα 8,6 κιλά. Στην ομάδα που δεν ζυγιζόταν, μόνο το 10,8% των εθελοντών έχασαν το 5% του αρχικού σωματικού βάρους τους και μόνο το 4,6% έχασαν το 10% του αρχικού σωματικού βάρους τους, ενώ η μέση απώλεια βάρους ήταν 4,9 κιλά.

Η μελέτη αυτή λοιπόν ανατρέπει τη θεωρία του ζυγίσματος μία φορά την εβδομάδα και προτρέπει να ζυγιζόμαστε καθημερινά για να χάσουμε περισσότερο βάρος.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top