ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση γυμναστικής που ανεβάζει τη διάθεση, βελτιώνει τη μνήμη και προστατεύει τον εγκέφαλο από τη φθορά;

Η επιστήμη απεφάνθη: Η αερόβια γυμναστική.
Το συμπέρασμα είναι γνωστό εδώ και καιρό, ωστόσο, δύο νέες έρευνες ήρθαν να το επιβεβαιώσουν: Σύμφωνα με το Harvard Medical School, οποιαδήποτε έρευνα που αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, σε κάνει να ιδρώνεις και να κινείσαι για τουλάχιστον 45 λεπτά κάθε φορά αποτελεί «ασπίδα» για τον εγκέφαλό σου.
Ορισμένα από τα οφέλη, όπως η βελτίωση της διάθεσης, είναι άμεσα, άλλα, όπως η βελτίωση της μνήμης, χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να φανούν.
Ανάλογα μάλιστα και με τα οφέλη που θες για τον οργανισμό σου, όπως λέει το Business Insider, μπορείς να διαλέξεις και ακόμα πιο συγκεκριμένη άσκηση. Για παράδειγμα, σύμφωνα με άλλη έρευνα, τα 30 λεπτά τζόκινγκ στον διάδρομο για δέκα συνεχείς μέρες μειώνουν σημαντικά την κατάθλιψη.
Ειδικά αν είσαι άνω των 50 ετών, μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal αναφέρει ότι η καλύτερη άσκηση είναι ο συνδυασμός αερόβιας γυμναστικής και γυμναστικής αντίστασης.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top