ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Κάντε τα… ψώνια σας στο σπίτι 
 
Πριν αγοράσετε οτιδήποτε, ρίξτε μια ματιά στα αντικείμενα και μικροέπιπλα που έχετε βαρεθεί. 44Τα παλιά καρεκλάκια του παιδικού δωματίου θα δώσουν έναν funky τόνο στη βεράντα, το παλιό τραπέζι της κουζίνας που κρατάτε στην αποθήκη γίνεται άνετα coffee table αν του πριονίσετε λίγο τα πόδια, οι παλιές σας καρέκλες, ξύλινες ή μεταλλικές, μπορούν να βαφτούν σε ό,τι χρώμα βάλει ο νους σας και να τοποθετηθούν… οπουδήποτε. 
Σκεφτείτε δημιουργικά, και λίγο… καλλιτεχνικά. 
Ακόμη και η μετακίνηση επίπλων από το ένα δωμάτιο στο άλλο –ή σε διαφορετικά σημεία του ίδιου δωματίου– θα σας κάνει να αισθανθείτε το χώρο φρεσκαρισμένο.
urbanartbomb.com
Νέες χρήσεις
Συνεχίστε να σκέφτεστε δημιουργικά. Ένα τραπεζομάντηλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ριχτάρι, ένα χαρτί περιτυλίγματος να κορνιζαριστεί σαν έργο τέχνης, η πολυθρόνα της γιαγιάς να γίνει μοντέρνα με ένα καινούριο ύφασμα.
Στο Μοναστηράκι και την πλατεία Αβησσυνίας μπορείτε να βρείτε μικρούς θησαυρούς, που με λίγο τρίψιμο και βάψιμο θα γίνουν τα καινούρια αγαπημένα σας έπιπλα. Το ίδιο ισχύει και για την αποθήκη των γονιών σας, αλλά και για αυτή του εξοχικού.
Mix and match
Μη φοβάστε να ανακατέψετε υλικά και χρώματα. Η μονοχρωμία είναι που κάνει το χώρο να (σας) φαίνεται βαρετός. Ανακατέψτε διαφορετικά στυλ αντικειμένων όπως είναι τα μαξιλάρια ή τα κεριά, σε μονούς αριθμούς: αντί για δύο ίδια μαξιλαράκια σε κάθε μπράτσο του καναπέ, τοποθετήστε δύο στη μία πλευρά και ένα στην άλλη, όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Ράψτε τις μαξιλαροθήκες τους από παλιά υφάσματα ή σεντόνια που δε χρησιμοποιείτε πια. Συνδυάστε ξύλο με γυαλί, πλαστικό με νίκελ. Αν φοβάστε να πειραματιστείτε με κάτι τόσο «μεγάλο», όσο τα έπιπλά σας, ξεκινήστε με έναν μεγάλο πίνακα από φελιζόλ, επάνω στον οποίο, πέρα από τις κλασικές φωτογραφίες, θα κρεμάσετε φιογκάκια από αγαπημένα υφάσματα, αναμνηστικά από ταξίδια, μικρά λούτρινα μπρελόκ που στοιχειώνουν τα συρτάρια σας… Το μόνο όριο είναι η φαντασία σας.
Φως και χρώμα
Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη των λουλουδιών. Οι περισσότεροι διακοσμητές συμφωνούν ότι ένα φρέσκο μπουκέτο σε ένα απλό βάζο –ακόμα και σε ένα ποτήρι– μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα του χώρου, προσθέτοντας χρώμα και ζωντάνια. Επενδύστε, επίσης, στο φυσικό φως για να γλυκάνει το χώρο: αντικαταστήστε τις κουρτίνες σας με διάφανες, ή απλά τραβήξτε τις στο πλάι, ανοίξτε τα παράθυρα, τοποθετήστε έναν καθρέφτη σε σημείο όπου να αντανακλά το φως –θα κάνει και το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.
Σκηνικό στο… ράφι
Τα ράφια σας δεν είναι μόνο για να στέκονται επάνω τους τα βιβλία. Κάντε τα ενδιαφέροντα στολίζοντάς τα με διακοσμητικά ή κεράκια, τοποθετήστε βιβλία και περιοδικά τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, παίξτε με τους χρωματικούς συνδυασμούς των εξωφύλλων, στερεώστε στο κάτω μέρος τους σύρμα από το οποίο θα κρεμάσετε με μανταλάκια φωτογραφίες –μία τέτοια κατασκευή θα βρείτε στο ΙΚΕΑ, αν βαριέστε να τη φτιάξετε μόνοι σας. Στρέψτε ένα σποτάκι προς το ράφι που φιλοξενεί την αστυνομική σας λογοτεχνία, τοποθετήστε ένα καπέλο πάνω στη στοίβα με τα βιβλία των διακοπών, κρεμάστε αξεσουάρ από τις γωνίες του ραφιού… Λίγο χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν εσωτερικό χώρο.
newsone
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top