ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Άργησαν, αλλά τελικώς απάντησαν οι Βρυξέλλες στους απαράδεκτους τακτικισμούς της Άγκυρας – «Τηρείστε τις σχέσεις καλής γειτονίας, αποφύγετε τις εντάσεις»...

Σαφής υπαινιγμός και για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας - ΕΕ

Τη στιγμή που η Άγκυρα εξακολουθεί να μη ρίχνει τους τόνους της προκλητικότητας εναντίον της χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε, έστω και όψιμα, να απαντήσει στο καθεστώς Ερντογάν, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί στο ακέραιο τις διεθνείς συνθήκες και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών – μελών της ΕΕ που συνορεύουν με αυτή.

Σύμφωνα με το δίκτυο EurActiv, η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείσα σχετικά με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, είπε πως η Τουρκία θα πρέπει να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας και θα αποφεύγει τις εντάσεις με τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία χρειάζεται να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών», ήταν η ακριβής δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν.
Εξάλλου, υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Επιπλέον η ΕΕ τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών - μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο», πρόσθεσε η κ. Κοτσίγιαντσιτς.
Το μήνυμα της Κομισιόν, αν και ξεκάθαρο, έρχεται, δυστυχώς, με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι γείτονες επιχειρούν, με κάθε τρόπο, να στήσουν σκηνικό θερμού επεισοδίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα όσα διαδραματίστηκαν, άλλωστε, την Τρίτη (16/05/2017), όταν οι Τούρκοι δέσμευσαν, μέσω NAVTEX, την ευρύτερη περιοχή της Σαμοθράκης (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), αμφισβητώντας τα γεωγραφικά κεκτημένα της Ελλάδας, έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως τις ανησυχίες μας.
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top