ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη θέλει να έχει πλούσια και μακριά μαλλιά. Αυτό όμως είναι κάτι που τις περισσότερες φορές, χρειάζεται απίστευτη υπομονή. 
 
Πολλές γυναίκες αλλά και άντρες, προσπαθούν να κάνουν τα μαλλιά τους πλουσιότερα, χρησιμοποιώντας διάφορες ιατρικές θεραπείες και χημικά σκευάσματα. Συχνά όμως, απογοητεύονται από τα αποτελέσματα.
Δείτε τις παρακάτω συμβουλές που σας προτείνουμε και πολύ σύντομα με απολύτως φυσικό τρόπο, θα δείτε αποτελέσματα…
Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι στεγνά
Αν και όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα βουρτσίζονται ευκολότερα, η τρίχα αποδυναμώνεται και σπάει. Βουρτσίζετέ τα όταν είναι στεγνά και πριν πάτε για ύπνο, ώστε να μακρύνουν πιο γρήγορα.
Μην τα λούζετε κάθε μέρα
Το καθημερινό λούσιμο, εμποδίζει τα μαλλιά να μακρύνουν. Τα μαλλιά, εκκρίνουν κάποια φυσικά λάδια που τα βοηθούν να μεγαλώσουν. Όταν τα λούζετε κάθε μέρα, απομακρύνετε τα λάδια και δεν τα αφήνετε να κάνουν τη δουλειά τους.
Τρώτε υγιεινά
Εάν τρώτε υγιεινά, θα είναι και τα μαλλιά σας γεμάτα υγεία. Τα μαλλιά, είναι από μόνα τους μια μορφή πρωτεΐνης, οπότε χρειάζεται να τρέφονται με αυτή. Τα αυγά, τα ψάρια, τα ωμέγα λιπαρά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πρέπει να ενταχθούν στη διατροφή σας. Επίσης, τα κολοκύθια κάνουν καλό στην ανάπτυξη των μαλλιών. Οι πρωτεΐνες, τα λίπη και ο σίδηρος, θρέφουν την τρίχα από τη ρίζα ως τις άκρες.
Αποφύγετε τη ζάχαρη
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, καταστρέφει την κερατίνη και το κολλαγόνο, που και τα δυο χρειάζονται για την αναδόμηση. Το κολλαγόνο είναι ένα αμινοξύ, που κάνει τα μαλλιά γερά. Η ζάχαρη όμως το καταστρέφει, κάνοντας κακό στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια.
Μην τα καίτε
Η υπερβολική θερμότητα στα πιστολάκια και τα ψαλίδια μαλλιών, καταστρέφουν και σπάνε την τρίχα. Αφήστε τα μαλλιά σας για λίγο να «ηρεμήσουν».
Λάδι και ενυδάτωση
Τα μαλλιά, χρειάζεται να κλειδώνουν την υγρασία για να μένουν ενυδατωμένα. Μετά το λούσιμο, χρησιμοποιείστε κάποιο λάδι τύπου argan, καρύδας, jojoba, ελαιόλαδο ή καστορέλαιο.
Κάντε μασάζ
Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Καθίστε σε μια καρέκλα και χαμηλώστε το κεφάλι. Κάντε μασάζ με τα χέρια ή με ένα ειδικό σύρμα και ρίξτε μερικές σταγόνες λάδι.
Κούρεμα
Το κούρεμα, διατηρεί τα μαλλιά υγιή και αποτρέπει το σπάσιμο. Η ψαλίδα, εμποδίζει την ανάπτυξη το μαλλιών.
Μην λούζεστε με καυτό νερό
Το καυτό νερό, κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και ξηρά. Μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση και να αποδυναμώσει τους θύλακες των τριχών. Το κρύο νερό αντίθετα, «κλειδώνει» την υγρασία και κάνει τα μαλλιά λαμπερά. Το χλιαρό νερό, είναι κάπου ανάμεσα στις δυο περιπτώσεις.
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top